Mare sărbătoare pentru Organizația Salvați Copiii, care  împlinește 30 de ani de dedicare, determinare și efort în sprijinirea copiilor.
La Petrila, sau la Lupeni, voluntarii au făcut, an de an, minuni, iar la finele săptămânii trecite, când s-a celebrat Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, organizația din Hunedoara ne-a prezentat un bilanț pe scurt al activităților ce au luminat viața celor mici.
De la centrele de zi, unde copiii își fac temele și mănâncă o masă caldă, la acțiunile prin care au dotat maternitățile, cei de la Salvați Copiii au fost mereu implicați.
În ultimii 10 ani, s-a tras un semnal de alarmă privind dreptul la sănătate al copiilor. În acest   context, a fost lansat unul dintre programele cu cel mai puternic impact, „Fiecare copil contează”, menit să contribuie la reducerea mortalității infantile și a morbidității în rândul copiilor sub 5 ani.
Astfel în județul Hunedoara au fost dotate maternități și secții de nou-născuți cu incubatoare  performante și echipamente medicale vitale pentru copii, în municipiile Petroșani, Lupeni, Hațeg, Hunedoara și Deva.
De peste 20 de ani, dreptul la educație al  copiilor a fost promovat și apărat de Organizația Salvați Copiii Filiala Hunedoara, prin oferirea erviciilor educaționale și psihosociale pentru peste 1.500 de copii din centrele educaționale din Petrila și Lupeni.
De asemenea, peste 2500 de copii și 500 de cadre didactice din şcolile, liceele şi grădiniţele partenere din oraşele din Valea Jiului şi judeţul Hunedoara au beneficiat anual de activitățile desfășurate în scopul promovării și protecției drepturilor copilului.
În plină pandemie, Salvati Copiii Hunedoara a lucrat și lucrează neîntrerupt cu copiii, prin grupe de elevi restrânse, păstrând măsurile de siguranță. În acest sens Salvați Copiii a oferit 150 de tablete copiilor din cadrul Centrului de zi din Petrila si 80 tablete copiilor din cadrul  Centrului din Lupeni care îi ajută atât la școala, acasă si la Centru.
Valeria Popescu este sufletul organizației Salvati Copiii Hunedoara, iar angajații acestor centre merită acum să primească recunoștința tuturor. Ne alăturăm și noi aniversării lor, urându-le să aibă puterea să facă fericiți an de an, toți copiii care au nevoie de sprijin.
Diana Mitrache