Singurul spital de psihiatrie a devenit spital suport COVID

 

Spitalul de Psihiatrie Zam devine spital suport pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus. Ordinul Ministerului Sănătății a fost publicat în Monitorul Oficial.
La unitatea medicală sunt confirmate 14 cazuri de coronavirus, astfel spitalul este considerat un focar la nivelul județului Hunedoara. Spitalul de Psihiatrie Zam este singura unitate medicală cu profil  exclusiv psihiatric din județul Hunedoara care asigură asistența medicală de specialitate pacienților din județul Hunedoara și din județele limitrofe.
Trei secții ale Spitalului Județean de Urgență Deva vor trata pacienții infectați cu noul coronavirus. este vorba de secțiile ATI, Pneumologie și Boli Infecțioase. La începutul pandemiei, SJU Deva a fost spital COVID, după ce aici au fost zeci de îmbolnăviri în rândul cadrelor medicale și a pacienților. Ulterior, unitatea medicală a fost scoasă de pe lista spitalelor COVID, iar acum, potrivit ordinului, cele trei secții ale SJU Deva vor trata pacienții confirmați cu SARS-COV2.
Cosmin BACIU

Advertisements