Pentru că a fost un an special, nici acțiunile celor de la Caritas, precum cea de strâîngere de fonduri sub egida Un milion de stele, nu a avut rezultatul scontat. Dacă vă gândiți, însă, la cei ce vor avea un Crăciun sărac, atunci puteți încă să donați. Site-ul celor de la Caritas vă oferă tot sprijinul, iar un bătrân singur, ori un copil sărman ar putea să se bucure de sărbători.
Acțiunea Un milion de stele pentru nevoiași, nu a mai aprins lumânări în centrele orașelor din Ardeal și, pentru că s-a desfășurat în mediul virtual, încă este deschisă linia prin care puteți face donații.
Orice ajutor este bine-venit și așteptat. (aici poți accesa pagina https://caritas-ab.ro/ro/voi-ajuta/?t=10896)
„Acțiunea noastră de un miion de stele, anul acesta a fost în spațiul virtual. Încă sunt deschise conturile pe pagina noastră. Anul acesta, până acum, pe toată Transilvania, s-a strâns cam 15% din ceea ce strângeam în acțiunile din anii trecuți în stradă. Și, mai mult, comunitatea nu a participat. E mai greu. Am preferat să fim sănătoși și precauți ”, a spus Alexandru Kelemen, director Caritas Valea Jiului.
Anul 2020  nu trebuie să fie unul mai sărac. Pandemia a afectat multe familii, iar cei de la Caritas spun că le putem face donații pentru copii sărmani, care vin la centrul din Petroșani, pentru cei 50 de bătrâni care zilnic au nevoie de sprijin să se descurce, dar și pentru familiile numeroase. De Crăciun vor avea ce pune pe masă, dacă, accesând pagina web Caritas-ab.ro la secțiunea voi ajuta.
Diana Mitrache