Autoritățile locale de la Uricani și-au propus regenerarea zonei în care, în trecut, era sediul administrativ al Minei Valea de Brazi. Edilii vor schimba total aspectul zonei după ce proiectul va fi implementat. Mina Valea de Brazi a fost închisă cu mai bine de 20 de ani în urmă.
Ruinele fostei unități miniere se vor transforma într-un punct turistic, despre care edilii spun că ar trebui să atragă numeroși turiști.
”Împreună cu echipa de specialiști în proiecte și programe a Primăriei orașului Uricani nu am pierdut această șansă. Am scris un proiect prin care solicitam finanțare europeană în vederea regenerării urbane prin ecologizarea perimetrului și transformarea acestuia într-un parc de picnic modern, dotat corespunzător. Și ne-a ajutat bunul Dumnezeu de am reușit să prindem acest proiect în programul de finanțare al Uniunii Europene”, spune primarul Dănuț Buhăescu.
Puțin peste 2 milioane de lei a alocat Uniunea Europeană administrației locale de la Uricani pentru implementarea proiectului de investiții intitulat ”Regenerare urbană – Fostul sediu administrativ E.M. Valea de Brazi”, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 – Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării oraşelor, regenerării şi decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului.  Se va realiza un spațiu de agrement care va fi utilizat atât de localnici, cât și de turiști.
Cosmin BACIU