Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni, este în alertă, după tragedia de la Piatra Neamț în care 10 pacienți internați pe secția de terapie intensivă a unității medicale au decedat în urma unui incendiu devastator.
Edilul a dispus ca instalația de oxigen de la Spitalul municipal din Lupeni să fie verificată, pentru a evita o tragedie. Unitatea medicală din Lupeni este spital suport pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, și, sigura de acest gen din Valea Jiului care dispune de secție de terapie intensivă dedicată pacienților cu COVID.
”Tragedia de la Piatra Neamț ne demonstrează încă o dată cât de necesare sunt investițiile în spitale. Pentru mine ca primar întotdeauna sănătatea oamenilor a fost prioritară, astfel că Primăria Municipiului Lupeni a alocat fonduri importante pentru modernizarea si dotarea Spitalului Municipal Lupeni, spital care tratează și bolnavi de COVID. Am solicitat conducerii Spitalului Municipal Lupeni să efectueze împreună cu ISU un control amănunțit al tuturor instalațiilor și al aparaturii din dotare”, spune Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
Spitalul a fost modernizat si dotat in ultimii ani cu aparatură performantă, anul acesta autoritățile locale din Lupeni au achiziționat aparatură în valoare de 6 milioane lei din fonduri europene pentru Sectia ATI, atât pentru tratarea bolnavilor de COVID cât și a tuturor bolnavilor care au nevoie de un astfel de tratament.
Cosmin BACIU