Valea Jiului a ajuns la Euronews

Jurnaliștii de la Euronews au realizat un reportaj despre Valea Jiului. În cele 20 de minute, jurnaliștii de la Euronews vorbesc despre prezentul și Viitorul Văii Jiului.  Hans von der Brelie, reporter și cameraman, a relatat despre toate aspectele zonei.
Găzduit în rubrica UNREPORTED EUROPE, reportajul ” Centrul negru de cărbune al României îmbrățișează New Green Deal” vorbește încă de la început despre peisajul apocaliptic al declinului industrial filmat cu drone. Dar și despre cum Green Deal va schimba această zonă, în care mineritul, deși ținut tot mai greu în viață, va deveni istorie.

Au fost intervievați Cătălin Cenușă- fost miner, Gabriel Radu – actual miner la E.M. Livezeni, Cristian Roșu, administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Virgil Popescu- ministrul  Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Doru Vișan, directorul Termocentralei Paroșeni, Alexandru Mustață de la Bankwhatch Romania, Tiberiu Iacob-Ridzi, omul de afaceri Emil Părău, omul de afaceri Marius Șurlea, Sorin Radu- rectorul Universității din Petroșani și arhitecta Ilinca Păun Constantinescu.
Cosmin BACIU

Advertisements

Un comentariu la „Valea Jiului a ajuns la Euronews

  • 17 noiembrie 2020 la 13:10
    Permalink

    trebuia un reportaj LA pod LA preparatie unde stau o familie de romii care aduna gunoaie din contaiere si le pun pe foc si polueaza spitalul din Vulcan si blocurile din imprejur..tot aici se aduna gunoaie care put,in fiecare an tone de gunoaie care de LA ei firma de curatanie si fara sa plateasca gunoiu acesti indivizii, au current nu platesc au apa nu platesc,nu au wc,dar folosec Zona Verde,aceste fapte se petrec LA Vulcan hd ,si sant purtatori de virusi

Comentariile sunt închise.