Guvernul a adoptat un proiect privind alocarea unor sume de bani pentru venitul lunar de completare de la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului.
Sumele provin din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2020 pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiaza persoanele disponibilizate de la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului S.A.
”Se aprobă alocarea sumei de 92 mii lei din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2020 pentru plata venitului lunar de completare prevăzut la art. 1 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 69/2019 pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare din cadrul operatorilor economici pentru care s-a aprobat acordarea ajutoarelor de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive în perioada 2019-2024, de care beneficiază persoanele disponibilizate de la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului S.A., în condițiile planului de disponibilizare, aprobat potrivit legii”, arată documentul.
Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului SA este unul din operatori economici prevăzuți în anexa Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.69/2019 (pct. 1). Astfel, persoanele disponibilizate prin concedieri colective de la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului S.A. beneficiază de un venit de completare, în conformitate cu prevederile art.1 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.69/2019.
Cosmin BACIU