A 64-a ediție a Ligii a III-a (Divizia „C”) a tras cortina peste prima parte a campionatului. Un campionat cu 100 de echipe împărțite în zece serii a câte 10 echipe, care au trecut și prin emoțiile COVID-ului.

Un campionat care, în Seria a 7-a, mai are două restanțe, azi și mâine, din etapa a 8-a (23 octombrie), Flacăra Horezu – F.C.Hermannstadt II Sibiu și Jiul Petroșani – Gilortul Tg.Cărbunești.
Dar ce a fost până aici?
Viitorul Șelimbăr a încheiat ca lider meritat, după o victorie cu 1-0 în dauna celor de la Gaz Metan II Mediaș (gol Andrei Roșu în min.77). Scorul etapei l-a realizat Gilortul Tg.Cărbunești, 4-0, așă că atenție Jiul mâine! Flacăra Horezu, deși a condus cu 1-0 la Costești, s-a mulțumit la final cu un rezultat de egalitate.
În general, această ultimă etapă a turului, a fost una a oaspeților, care în trei partide au încheiat la egalitate.
Peste trei zile începe returul. Doar o etapă, apoi așteptăm primăvara. Dacă o-m mai juca, Doamne ferește, cu vremurile astea e posibil orice…!
Va urma o vacanță în care și Jiul își va pune la punct, mai bine anumite mecanisme și să sperăm că la finalul acestei ediții cu numărul 64 a Ligii a III-a vom continua să ne numărăm printre componentele seriei valorice numărul trei.
F.C.Hermannstadt II Sibiu – Jiul Petroșani 1-1 (1-1)
CU PUȚIN NOROC…
Un joc abordat de Jiul cu mult aplomb, care dacă ar fi avut puțin noroc, se putea întoarce de la Sibiu cu toate cele trei puncte!
Echipa lui Militaru și Sedecaru a avut și două bare (Bădărău, Mărmăneanu), plus alte câteva situații bune de gol.
„Am avut o grămadă de ocazii, corect era să câștigăm acest meci. E bine că am luat și un punct” spune după meci antrenorul jiulist Toni Sedecaru.
De remarcat că la gazde a evoluat și un băiat de 15 ani, Eduard David.
F.C.Hermannstadt II Sibiu – Jiul Petroșani 1-1
● F.C.Hermannstadt II Sibiu (antr.Dorin Zotincă): Agârbiceanu-Vlad, Stoian, Hanzu, Băcilă-Șolea (David), Lascu, Gligorea (Vochescu), Neaga (Damian)-Standima, Duțu.
●Jiul Petroșani (antr.Damian Militaru): Haring-Arcuși, Bg.Matei, Torkos, Keszeg-Bădărău, R.Sandu (min.90 Bocu), G.Turcu, Cuibari (min.86 Perșe)-Mărmăneanu, Szekely.
GOLURILE
1-0: Standima (min.20)
1-1: Mărmăneanu (min.32) cu capul din centrarea lui Szekely.
GENU TUTU