Minerii de la Exploatarea Minieră Lupeni au refuzat să intre în subteran și vineri. A fost a doua zi de proteste ale celor care nu au intrat în șut, până ce nu și-au primit diferențele salariale restante. Pare o măsură de moment, greu rezolvată după luni de intervenții și semnături în ultimul moment. Ce va urma, nimeni nu poate ști, mai ales că reorganizarea CEH întârzie. Protestul început joi, la intrarea schimbului I în subteran, s-a continuat și vineri, când nici schimbul I și nici schimbul II nu a coborât în mină, Oamenii au cerut să primească banii pentru care au muncit și s-au strâns în curtea minei ca să protesteze din nou. La  fața locului a ajuns directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Samuel Dioane, care a spus că a discutat cu ortacii și le-a explicat că banii își urmează doar circuitul financar, ei fiind deja virați în conturile companiei.
„ Am discutat cu oamenii și le-am explicat că primesc diferența de 20% la salariile restante, sumele pentru ajutorul de încălzire pe luna martie și sumele pentru deconturile transportului angajaților, aferent lunii aprilie”, a spus Samuel Dioane, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, careîn ambele zile cât au protestat ortacii de la Lupeni, a mers în sala de pontaj să discute cu ei.
Toți angajații Complexului Energetic Hunedoara au de suferit din cauza insolvenței și situația financiară este una dezastruoasă.
Administratorul special al CEH, Cristian Roșu a fost la București și a încercat deblocarea situației financiare, pentru ca în conturile minei Lupeni să intre sumele destinate despăgubirilor din luna iunie, pentru inundațiile care au oprit lucrul în mina Lupeni.
Diana Mitrache