Trei hunedoreni suspectați că ar fi putut contacta virusul Sars Cov-2, pentru care DSP a impus carantină sau izolare, au fost descoperiți că nu respectau măsurile impuse.

Cei trei au fost prinși plimbându-se pe străzi fără a le păsa de consecințele faptelor lor.

”În urma verificărilor efectuate de către poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Hunedoara la adresele a doi tineri din Hunedoara, care  figurează ca persoane izolate la domiciliu, agenţii de poliţie au constatat că aceștia nu se află la

adresele indicate,  ei fiind depistați ulterior pe stradă, venind spre domiciliu.  Cei doi au fost sancționaţi contravențional cu amenzi în valoare de 2000 de lei, conform Legii 55/2020,  pentru nerespectarea măsurii carantinei”, informează IPJ Hunedoara.

Cel de-al treilea individ prins de polițiști este un bărbat din Petroșani, revenit recent de pe teritoriul unui stat clasificat „zonă galbenă”, care a părăsit adresa de izolare. ”Persoana în cauză a recunoscut că a părăsit pentru scurt timp domiciliul, motivând că nu a avut pe cine să trimită la cumpărături. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei. În ambele situaţii, a fost notificată  D.S.P.  Hunedoara, pentru a dispune măsuri în consecinţă”, mai arată sursa citată.

Masca de protecție, marea lor problemă

Totodată, în urma acțiunilor derulate la nivelul județului, echipele de control au 112 societăți comerciale şi 64 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 6.500 de lei. Mult dintre sancțiuni au fost acordate pentru lipsa măștii de protecție. În Orăștie, polițiștii au descoperit o femeie care nu purta masca de protecție în timp ce se afla într-o stație de autobuz, doi  bărbaţi care nu purtau masca de protecție în timp ce se aflau într-o  piață agroalimentară, un bărbat care nu purtau mască de protecție în timp ce conducea un taxi și avea pasageri, ori un bărbat din Republica Belarus, care nu purta mască de protecție în timp ce se afla în incinta unei stații de carburanți.

Maximilian Gânju