Legea senatorului CRISTIAN RESMERIŢĂ care prevede reintroducerea SPORULUI DE VALEA JIULUI a mai primit două AVIZE FAVORABILE. Asta, chiar dacă săptămâna trecută acesta a vorbit despre refuzul profe-sorilor de a da un  astfel de aviz în Comisia de Cultură.
Comisia pentru buget, finanţe şi bănci şi Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor au avizat favorabil Proiectul de Lege al senatorului  Cristian Resmeriță.
Este vorba despre legea care prevede reintroducerea „SPORULUI DE VALEA JIULUI”, acel procent de până la 20%, pentru profesorii, medicii, asistenții și asistenții sociali care aleg zone defavorizate, așa cum este Valea Jiului.
Cristian Resmeriță crede că, odată stimulați, profesioniștii vor veni și în aceste zone marginalizate, cum este și Valea Jiului.
Inițiativa, însă, va avea efecte, dacă va trece, și pentru zonele izolate din alte județe, ori zonele din care populația rămâne îmbătrânită, din cauza migrației.
Comisia de Învățământ din Camera Deputaților nu a avizat proiectul legislativ inițiat de senatorul Cristian Resmeriță, cel care vizează acordarea unui spor de până la 20%, săptămâna trecută, însă, acum are deja 4 avize favorabile. Legea mai are de luat un singur aviz și apoi inițiativa ar putea trece spre votul final.

Diana Mitrache