Cel mai vechi cartier din municipiul Lupeni, cartierul Ştefan, se reface aproape în întregime, aici, de mai bine de două luni, sunt derulate ample lucrări de infrastructură.
Astfel, a fost reabilitat şi modernizat drumul care duce în cel mai vechi cartier al Lupeniului, s-a reconstruit  zidul de sprijin iar acum în cartier se fac investiți pentru introducerea apei potabile și realizarea rețelei de canalizare, acolo, unde zona permite. Autoritățile locale garantează cetățenilor că toate lucrările pe care constructorii le fac sunt verificate iar acestea corespund din punct de vedere calitativ. ”În cartierul Ștefan se află în derulare mai multe categorii de investiții publice, pe care așa cum le-am promis cetățenilor din acest cartier, am început să le implementăm încă din vara acestui an. Deja am reușit să finalizăm proiectul pentru modernizarea scărilor de acces către acest cartier de pe strada Vitoș Gravilă (strada Minei), această scurtătură fiind și un traseu deosebit de frumos. De asemenea, , se lucrează de zor la introducerea apei potabile și canalizării în cartierul Ștefan, pe proiectul de investiții europene implementat de Apa Serv și chiar dacă, pentru moment, săpăturile care sunt necesare pentru introducerea rețelelor noi de apă și canalizare, creează un disconfort, pe termen lung aceste investiții vor garanta cetățenilor servicii publice de înaltă calitate în privința alimentării cu apă și a canalizării”, spune primarul Lucian Resmeriță.

De asemenea, primarul Lucian Resmeriță susține că pe lângă aceste lucrări de infrastructură edilitară, tot în cartierul Ștefan se lucrează și la configurarea viitorului teren de sport și al viitorului parc, care vor fi amenajate în zonă.
”Proiectul pe care Primăria Lupeni îl derulează în cartierul Ștefan pentru realizarea unui parc de odihnă și recreere, precum și a unui teren de sport se află, de asemenea, în plin proces de execuție, iar lucrările avansează conform graficului. Acest proiect este unul deosebit de important pentru mine, pentru că am decis să facem aceste investiții ca răspuns la solicitările primite, în mod expres, de la cetățenii din acest cartier pe care eu nu îl consider cel mai vechi, ci și unul dintre cele mai importante din municipiul Lupeni. Pentru că, întotdeauna, la Lupeni, am pus pe primul loc oamenii și cerințele acestora”, a declarat primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.