În perioada 13-15 octombrie 2020 în Timișoara, Societatea Inventatorilor din Banat în parteneriat cu SC REMIR SRL, a organizat (ONLINE) Salonul Internațional de Invenții și Inovații ,,TRAIAN VUIA” Timișoara , ediția a VI -a. În cadrul salonului au fost acceptate invenții, mărci și proiecte de cercetare.
Componența juriului a fost alcătuită din inventatori și cercetători, specializați pe fiecare clasă.
Având în vedere situația actuală a pandemiei cu noul coronavirus -Covid19, a fost organizat un preambul al Salonului de invenții și inovații “Traian Vuia” 2020, miercuri 7 octombrie.
Astfel, a avut loc o prezentare, online, a invențiilor și inovațiilor ce au fost expuse ulterior, în perioada 13 -15 octombrie, în cadrul salonului de la Timișoara.
Deschiderea salonului, prezentarea invențiilor, jurizarea și festivitatea de premiere a avut loc online și a fost televizată în direct pe un post de televiziune local.
Dacă în 2019, au fost prezentate 300 de invenții din 22 de domenii din țară din Timișoara și din străinătate, cu multe prototipuri, produse comerciale, în 2020 sunt 432 de exponate, din 6 țări.
În urma jurizării celor peste 400 de invenții prezentate în cadrul salonului, comisia de jurizare a decis acordarea către INCD INSEMEX Petroșani:
– 4 medalii de aur
– 1 medalie de argint
– 1 medalie de bronz,
după cum urmează:
Stand de determinare a produșilor de reacție generați de materiale solide combustibile – AUR
Stand de încercări pentru testarea rezistenței la temperatură şi inflamabilitate a aparatelor izolante cu circuit deschis -ARGINT
Stand pentru determinarea temperaturii de autoaprindere și a lichidelor inflamabile cu vâscozitate ridicată – AUR
Metodă de prevenire a combustiilor spontane în minele de cărbune și depozite de suprafață, prin termografie aplicată în industria extractivă – AUR
Sistem de monitorizare și înregistrare continuă a parametrilor exploziilor de gaze – AUR
Stand pentru aprinderea atmosferei explozive praf/aer prin descărcări electrostatice capacitive – BRONZ