Victor Ponta a confiscat o realizare a jandarmilor montani din Parâng –Petrosani,  profitând de faptul, probabil, cã militarii nu au voie sã protesteze.

Premierul Ponta l-a felicitat pe pagina sa de facebook, pe seful Salvamont Gorj pentru cã a arborat drapelul tãrii pe Vf. Parângul Mare, de 1 decembrie. Numai cã, salvamontistul gorjan n-are nici în clin si nici în mânecã cu realizarea. Initiativa de a fi arborat drapelul tãrii pe unul din cei mai înalti munti ai tãrii a apartinut jandarmilor montani din Parâng – Petrosani-judetul Hunedoara si nicidecum Gorj, care împreunã cu un coleg de la Salvamont Petrosani au mers prin viscol, ger si vânt extrem de puternic timp de patru ore pentru a arbora drapelul pe vârful Parângul Mare, la altitudinea de 2519 metri.

Ponta a vãzut altceva, mai ales cã o asemenea felicitare dã bine în colegiul sãu la electori. “De Ziua Nationala, gorjeanul Sabin Cornoiu a arborat în premiera drapelul României la cota 2519 metri a vârfului Parângul Mare.

Sabin este directorul Salvamont Gorj si zilnic se preocupã de siguranta românilor care cautã aventura în aerul curat de munte. Este o dovadã cã gorjenii poartã mândria de a fi român în suflet si o pot lua cu ei pe cele mai înalte culmi”, scrie Victor Ponta pe pagina de facebook.

Cei trei jandarmi montani din Parâng împreunã cu colegul lor de la Salvamont Petrosani, judetul Hunedoara, au stabilit o premierã de Ziua Nationalã a României, arborând drapelul tãrii la cota 2519 metri, cel mai înalt punct la care a fluturat tricolorul în acea zi.

Maximilian Gânju