Prima ceremonie de depunere a jurământului pentru noul consiliu și primarul nou ales a avut loc la Vulcan, acolo unde și primarul este singurul nou ales. Dintre cei din Valea Jiului.
La ceremonie au participat oficiali din Prefectura județului Hunedoara. Consiliul local al municipiului Vulcan a fost validat, luni, după ora prânzului. La fel și primarul Cristian Merișanu, de asemenea, singurul nou ales, la nivelul Văii Jiului, care ne-a acordat un scurt interviu, înainte de ceremonia de la primărie.
„Este ziua în care depun jurământul pentru primul meu mandat de primar al municipiului Vulcan. Și consilierii aleși au făcut asta. Avem un consiliu pestriț, unul în care sunt 4 partide reprezentate. Eu sper ca toți consilierii să vină alături de mine. Am făcut acest apel și le spun că îi aștept pe toți consilierii să punem în aplicare proiectele cu care am venit toți în campania electorală. Eu sper să facă asta și să înțeleagă că nu au fost trimiși să facă neapărat opoziție, ci au ajuns aici ca să reprezinte o categorie de locuitori și pentru aceștia, ei vor trebui să vină și să facă tot ce trebuie pentru municipiul Vulcan”, a spus Cristian Merișanu, primarul ales în municipiul Vulcan.
Componența consiliului și modalitatea de a face majoritate pentru ca proiectele să treacă a fost un subiect discutat încă de când au decis cine să fie viceprimarul municipiului și de la ce partid. Astfel, funcția de viceprimar le revine celor de la PSD, care au propus-o pe Malvine Sociaci.
„PSD are 7 consilieri, Pro România are 5. USR are 5 și PNL are 2 consilieri. Noi am avut o întâlnire cu reprezentanții PSD Vulcan și, împreună cu ei, am ajuns la propunerea Socaci Malvine. Avem 12 consilieri, deci majoritate și sunt sigur că lucrurile vor merge bine pentru municipiul Vulcan”, a mai spus, înainte de ședința de depunere a jurământului, primarul ales Cristian Merișanu.
Primarul și noul Consiliu Local al municipiului Vulcan au depus jurământul și, în următorii 4 ani, Cristian Merișanu va fi cel care va conduce primăria. Acesta a obținut cel mai mare procent din voturile locuitorilor de la Vulcan. Înainte a ocupat postul de viceprimar, dar și-a dat demisia în primăvară, după ce a plecat din PSD și a trecut la Pro România.

Diana Mitrache