Un biet cățel a fost salvat din apele crescute ale Jiului, chiar în zona de confluență a celor două Jiuri, cel de Est și cel de Vest, de un tânăr care lucrează în apropiere. A intrat în apa învolburată, rece și murdară și, după minute bune, a reușit să aducă animalul la mal.
Cosmin Oancea lucrează la service-ul auto aflat la intrarea în Defileul Jiului, dinspre Petroșani, și, acum câteva zile, pe o ploaie rece, a auzit un plâns de câine, timp de mai multe ore chiar. Inițial, a crezut că este unul dintre cei care obișnuiesc să stea în apropierea locului de picnic din defileu, dar, când a ieșit afară, a găsit câinele, la baza unuia dintre pilonii podului de peste Jiu. Cățelul era speriat, înfrigurat și cerea ajutor, pentru că apa Jiului era în creștere, pe un cod portocaliu de inundații. „Acum apa e mai mică, dar atunci era mai mare. Gestul l-am făcut pur și simplu, pentru că și eu am un cățel acasă și așa am simțit. Lătra, scheuna și am auzit când am închis ușa la atelier. Atunci am venit să văd ce este, că nu prea se aud căței care plâng aici și mă gândeam că e ceva mai mic”, a povestit Cosmin Oancea, salvatorul cățelului.
Salvatorul patrupedului crede că animalul a intrat în apă undeva mai sus și că a reușit să nu se înece și așa a ajuns în albia Jiului, la podul de la intrarea în defileu. Dacă nu reușea aici să se susțină, ar fi putut să moară înecat. „Cred că l-a luat Jiul de undeva și cumva a ajuns pe pilonul din mijlocul podului. Și de acolo, nu a durat mult, iar au am intrat după el în apă. A fost mare apa, dar voiam să îl salvez, nu m-am gândit că mă înec, doar să îl salvez și să nu îl ia Jiul mai departe, că îl ducea și nu mai rezista”, a mai spus omul care l-a salvat, iar colegii săi au povestit despre curajul acestuia. „Noi am fost încântați de gestul lui. Merită tot respectul nostru”, a povestit o colegă a lui Cosmin Oancea.

Diana Mitrache