Complexul Energetic Hunedoara a achiziționat 15.000 de măști de protecție. 4200 de lei este suma plătită pentru echipamentele de protecție.
Achiziția vine în contextul în care infecțiile cu Sars-COV2 se răspândesc cu repeziciune.
”Masca medicala tip 1, conform standardului SR EN 14683, asigura o protectie eficienta impotriva tranferului de microorganisme si bacterii si pentru utilizarea generala de catre persoanele expuse la particule de praf sau alergeni. Masca faciala de uz medical tip 1 cu elastic este confectionata din polipropilena netesuta, in 3 straturi, confortabila, moale, respirabila si prietenoasa cu pielea. Cele 3 pliuri asigura o desfasurare sufiicienta pentru a acoperi nasul, gura si barbia pentru o protectie completa. Se aplica oricarei situatii: consult medical, stomatologie, protectie conform distantarii sociale, constructii, gradinarit, pictura, gradinarit, protectie alergeni. Produsul vine ambalat in cutie de 50 de buc., fiecare masca avand dimensiunile de 95×175 mm. Specificatii tehnice: Clemă de nas din aluminiu maleabilă Material neted, prietenos cu pielea 3 straturi 3 pliuri Culoare: albastru, alb Performanța filtrului conform EN 14683+AC:2019 (tipul I) Benzi elastice acoperite cu bumbac Utilizare: de unică folosință Lavabil: nu. Timp de purtare: maxim 4 ore”, arată documentație din achiziția directă.
De precizat este faptul că până acum, din fericire, la Complexul Energetic Hunedoara la nicio sucursală nu a fost focar de COVID. Au existat câteva cazuri, însă, acestea au fost izolate astfel că nu a avut loc o răspândire comunitară în rândul angajaților.
Cosmin BACIU