Femeia de 61 de ani, care a plecat în Retezat a fost găsită fără viață. Jandarmii montani au făcut anunțul oficial, după mai multe zile de căutări în munți.

Persoana căutată de jandarmii montani şi salvamontişti în masivul Retezat a fost găsită decedată. Este anunțul jandarmilor montani, care au căutat-o încă de luni, când soțul acesteia i-a anunțat dispariția.
Femeia în vârstă de 61 ani, din municipiul Lugoj, a fost căutată timp de trei zile de salvamontişti şi jandarmii montani în munţii Retezat. Trupul fără viață al acesteia a fost identificat în zona Lacului Slăvei, în cursul zilei de 14 octombrie 2020.
Femeia plecase încă de duminică pe un traseu dificil din munţii Retezat, din Râuşor spre vârful Bucura – lacul Zănoaga – Gura Apelor, însă nu a mai ajuns la locul de întâlnire cu soţul ei, care a alertat echipele de intervenţie în dimineaţa zilei de 12 octombrie 2020.
Peste 20 de jandarmi montani au participat, alături de salvamontişti, la acţiunea de căutare. În toată această perioadă căutătorii au acţionat într-un mediu dificil, cu temperaturi scăzute, vânt
puternic şi vizibilitate redusă.
Jandarmii montani vor coborî trupul fără viață, însă, după cepoliția va face cercertării la faţa locului. Urmează apoi să fie stabilită și cauza morții.

Diana Mitrache