Alarmele au sunat miercuri și, fiecare posesor al unui telefon mobil a fost atenționat să respecte normele de igienă și distanțare socială. Potrivit inspectorilor de sănătate, în Hunedoara, rata de îmbolnăvire a crescut alarmant. „Atenție! În județul Hunedoara nivelul de răspândire a noului coronavirus este unul ridicat, peste 1,5 la 1.000 de locuitori. RESPECTAȚI măsurile sanitare pentru a nu pune în pericol viața dumneavoastră sau a celor din jur. PURTAȚI corect masca, acoperind nasul și gura. PĂSTRAȚI distanța, evitați aglomerațiile. Dezinfectați-vă după fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat, încurajați-i și pe cei din apropierea dvs. să respecte cu strictețe regulile!” În ultimele 14 zile, avem în județul Hunedoara 803 cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus.  De altfel și în școli avem nu mai puțin de 56 de cazuri active, din care 33 sunt elevi, iar 23 fac parte din rândul personalului didactic și auxiliar.
De precizat că, RoAlert a fost activat în Hunedoara pentru că avem nu mai puțin de 40 de localități în care incidența cazurilor de îmbolnăvire este de peste 1,5 la 1.000 de locuitori, iar în acestea urmează să fie dispuse măsuri. Și, dacă marți aveam 67 de cazuri noi, până miercuri la prânz, numărul cazurilor noi a ajuns la 63, iar alte aproape 40 erau în evaluare.
Inspectorii DSP spun că rămân focare la cablaje în Deva, la Primăria Deva, la spitalul din Deva, unde sunt confirmate cazuri pe 3 secții, iar în Valea Jiului, rămâne activ focarul de la azilul de bătrâni și de la Spitalul de Urgență din Petroșani.
Din nefericire, marți au fost înregistrate în Hunedoara 6 decese, iar până miercuri la prânz au mai fost confirmate două decese la pacienți testați pozitiv cu noul coronavirus.
Miercuri erau internați 233 de oameni în spitalele din Hunedoara și alți 226, așteptau rezultate analizelor.

Diana Mitrache