Sportivul Toma Coconea spune că va participa la cea de a zecea ediție a concursului de anduranță din Alpi și că acum are o motivație în plus: Jesica. În anul în care este declarat cel mai în vârstă concurent și cel care a participat la toate edițiile, Toma ne-a spus care este și cea mai frumoasă imagine pe care o așteaptă.
Va fi tăticul unei fetițe, pe care am aflat că o va chema Jesica, iar la cea de a X-a ediție, Toma promite că ne va face, din nou, cinste. Concursul din Alpi a desemnat concurenții, miercuri, 14 octombrie 2020, iar sportivul din Parâng va fi unul dintre ei. „Voi demonstra o cursă frumoasă, dată fiind experiența acumulată în celelalte 9 ediții și sper să fac o echipă bună, omogenă, cu care să fac, cu siguranță, un spectacol frumos”, a spus Tomi.
Toma spune că zilele petrecute în munți, unde de la soare la furtună e doar o secundă, l-au întărit, dincolo de rănile pe care le-a dobândit, iar cea mai frumoasă imagine, pentru el este cea legată de locul aterizării finale.
„Cred că aterizările mele de la Monaco sunt foarte relaxante și plăcute. Când văd albastru în față și ajung la final și nu mai am sacul ăla în spate, după 12, sau 14 zile, e satisfacția mea. E o muncă frumoasă, dar grea”, mai spune sportivul din Parâng. Toma a fost grav accidentat acum 5 ani, când a pierdut brusc altitudine și s-a izbit de stânci. A scăpat ca prin minune și aceasta a fost încă o experiență din care a învățat. „În 2015 am trecut printr-un prag foarte dificil, dar mă bucur că nu am avut o barieră psihică și am trecut peste și am continuat și uite, după 4 ediții de atunci, încă nu mă las”, mărturisește Toma Coconea. Red Bull X-Alps este competiția la care vom auzi din nou de Toma, el fiind unul dintre veteranii favoriți, alături de Stanislav Mayer, însă, el ne-a spus care îi este secretul din acest an. „Vreau să fac o strategie bună, mai ales că acum am și o motivație în plus, că o aștept pe Jesica. Ea se va naște și îmi va fi aproape și eu vreau să fie mândră de tatăl ei și, cu siguranță, voi face o cursă frumoasă”, spune, cu mândrie de tată, Tomi. La fiecare ediție, Toma ne spune cum a plecat pe ploaie, la +20C și cum noaptea, la 2800 m, ajunge să străbată Alpii pe ninsoare, vânt de 100 km/h, iar corpul îi e supus la niște schimbări fantastice. Va zbura și va alerga așa cum ne-a obișnuit și la ediția din anul viitor.

Diana Mitrache