Drumul județean ce duce spre pasul Vâlcan este foarte deteriorat, după ce mașinile grele, care au lucrat la construcția gazoductului BRUA l-au distrus. Constructorii au fost convocați la Consiliul Județean Hunedoara, pentru că în câteva săptămâni pleacă de pe șantier. Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram a fost în teren pe drumul județean, pentru a constata starea deteriorată a acestuia. Este un drum județean și se pot observa cu ușurință stricăciunile, mai ales pe zona în care au trecut utilajele grele, încărcate cu țevi, ori mașinile care au montat conducta.
„Am constatat că beneficiarul acestei lucrări, și mă refer aici la Transgaz SA Mediaș, trebuie să vină imediat la o întâlnire cu conducerea Consiliului Județean Hunedoara. Utilajele foarte mari au circulat pe drumul județean și acum pe acest drum sunt foarte mari probleme. Cred că săptămâna viitoare vom avea o întâlnire. Chiar dacă ei și-au programat ca în 15 noiembrie să fie gata lucrarea, nu pot pleca, până ce nu rezolvă problemele cu DJ 664”, a spus Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara.
Conform contractului, se pare că data de 15 noiembrie este ultimul termen al lucrărilor din Pasul Vâlcan, dar cei care au stricat drumul, vor fi puși să îl și repare și să îl redea, conform avizului, la starea inițială, de dinainte de începerea lucrărilor.
Proiectul BRUA trece prin Valea Jiului și vine aici prin Defileul Jiului, urcă în Pasul Vâlcan, coboară la Paroșeni, urmând de acolo drumul spre Hațeg.
Nu mai puțin de 5 organizări de șantier sunt pe parcursul traseului conductei de transport care la noi în țară ajunge la Căldăraru în Argeș, trece prin Gușoieni în Vâlcea, Turcinești în Gorj, Bucova în Caraș Severin și iese pe la Recaș în Timiș. În unele zone, însă, așa cum este și la Pasul Vâlcan, drumul este deteriorat serios.

Diana Mitrache