Polisportivul Avram Iancu a reușit un nou record personal, după ce a înotat peste 19 ore în brațul Sfântu Gheorghe. A fost o provocare lansată la ultima sa incursiune în apele Dunării și acum, chiar dacă vremea nu i-a fost tocmai prielnică, a dus-o la bun sfârșit. După 73.85 de kilometri, 19 ore si 14 minute de înot, cu o viteză medie de 3.8 km la oră, Avram Iancu a străbătut întreg traseul brațului  Sfântu Gheorghe, despre care, la întoarcere, ne-a vorbit și nouă. „Am vrut să dau viață unei propuneri foarte frumoase a unui profesor din Sulina, care, acum 3 ani când am ajuns la Sulina, a spus ce ar fi să înot toate cele trei brațe? Și uite acum a venit vremea să dau curs acestei sugestii”, a spus Avram Iancu, sportivul din Petroșani.
A fost un efort mult mai greu, decât s-ar fi așteptat, ne-a spus Avram Iancu și asta pentru că de acasă părea o provocare ce poate fi dusă la bun sfârșit cu ușurință, dată fiind experiența sa din Canalul Mânecii, dar și din Dunăre, pe care a traversat-o de la izvoare, la vărsare.
„A fost o încercare cu mult mai grea decât părea de acasă, de pe fotoliu. Chiar și evaluarea mea a fost depășită. Mă gândesc că și oamenii, în general, au tot felul de percepții cu privire la astfel de eforturi, dar una peste alta, mi-am dus efortul la capăt. Dar mult mai greu, pentru că a fost o vreme rea, vânt foarte puternic, din nou valuri din față de 80 cm, dar a mai și plouat”, a mai povestit Avram Iancu.
Nici temperatura apei nu a fost foarte mare, maxima fiind de numai 19 grade C, însă, pentru Avram Iancu, care a înotat și în Canalul Mânecii, ori a ajuns la Polul Nord, nu s-a plâns de frig.„Acum, apa avea aproape 19 C, aproape de temperatura de la Canalul Mânecii. Peste câteva zile, așa va fi și acolo. Am simțit un disconfort termic, nu a fost ușor, dar nimic nu se realizează fără muncă și sacrificii”, a conchis înotătorul.
Avram Iancu speră că va înota și în cel de al treilea braț al Dunării, brațul Chilia, poate anul viitor. Până atunci, se va antrena, așa cum a mărturisit, în apele de la noi, din Valea Jiului.

Diana Mitrache