Spitalul Județean de Urgență Deva a primit din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei aparatură medicală de ultimă generație. Circa 325.000 de lei a costat aparatura medicală care a fost donată Compartimentului de Terapie Intensivă Coronariană din cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva.
”Urmând îndemnului Sfântului Apostol Pavel: Iar facerea de bine și întrajutorarea să nu le dați uitării; căci astfel de jertfe sunt bineplăcute lui Dumnezeu (Evrei 13, 16), Episcopia Devei și Hunedoarei, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Gurie, continuă campania de sprijin pentru utilarea unităților spitalicești din județ prin donarea unui sistem centralizat de injectomate și infuzomate, în valoare de aproximativ 325.000 lei, către Compartimentul de Terapie Intensivă Coronariană din cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva. Temelia acestui Compartiment vital pentru bolnavii cardiaci a fost pusă printr-o altă donație a Episcopiei Devei și Hunedoarei, din anul 2016, respectiv sistemul integrat de testare la efort, donat atunci Secției de Cardiologie”, arată Episcopia Devei și Hunedoarei.
Sistemul centralizat de injectomate și infuzomate donat de Episcopia hunedoreană vine în sprijinul pacienților cu cea mai gravă patologie cardiovasculară, făcând din Compartimentul de Terapie Intensivă Coronariană a Spitalului Județean de Urgență Deva unul dintre cele mai avansate tehnologic din țară.
Cosmin BACIU
FOTO: EDH