Lucrările la drumul din Parâng se apropie de finalizare, dar nu se știe dacă vremea va permite și montarea parapeților de siguranță. Dacă nu se va întâmpla asta, încă o iarnă, drumul va fi închis circulației. Covorul asfaltic a fost turnat, se lucrează la părțile de final, la tuneluri, dar mai sunt și alte părți ale construcției ce trebuie finalizate. Totul ține de cum va fi vremea și de cât de mult mai pot înainta constructorii. Dacă nu va fi timp favorabil, artera nu va fi circulabilă, mai ales dacă ninge.
“Nu știm dacă vom deschide în această iarnă drumul din Parâng. Nu știm dacă se rezolvă și cu montarea parapeților. Asta, pentru că, dacă va fi pornită circulația în această iarnă, trebuie să ne luăm măsurile de precauție. Ne temem să nu devină un patinoar și nu vom da drumul, dacă nu va fi asigurat cu parapeți și cu toate semnele de circulație aferente”, declară Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara
Lucrările de construire a drumului dintre Cabana Rusu și stațiunea Parâng au fost întârziate și din cauza pandemiei, dar și a vremii. Așa se face că, deocamdată, nu poate fi pus în circulație, deși o pună parte din acesta a fost deja asfaltată.

Diana Mitrache