Au fost semnate protocoalele pentru predarea amplasamentelor unde vor fi construite BAZINUL DE ÎNOT DIDACTIC și BAZA SPORTIVĂ din municipiul Lupeni. Autoritățile locale spun că bazinul va fi în zona de îmbarcare a telegondolei ce duce la Straja, iar baza sportivă la unul dintre licee. La Lupeni au fost semnate protocoalele de predare-primire a amplasamentelor pentru construirea bazinului de înot didactic, dar și a unei baze sportive de ultimă generație.  Proiectul pentru bazin are o valoare de 10.620.000 lei, iar a bazei sportive de pe strada Tineretului, are valoarea de 6.684.000 lei. Cele două unități sunt derulate de Compania Națională de Investiții, iar cei din Lupeni spun că s-a simțit mereu nevoia unor astfel de baze în localitate.
Prin construirea bazinului de înot din Zona Agrement și a bazei sportive de la Liceul Tehnologic, ambele investiții moderne cu dotări la înalte standarde de performanță sportivă, Lucian Resmeriță, primarul din Lupeni spune că va crea condiții atât pentru relaxare în timpul liber, dar și pentru cei care doresc sa practice sport de performanță la nivel competițional. „Sunt bucuros că ne apropiem tot mai mult de momentul realizării acestor investiții deosebit de utile pentru copiii din municipiul Lupeni. Prin construirea bazinului de înot din Zona Agrement și a bazei sportive de la Liceul Tehnologic, ambele investiții moderne cu dotări la înalte standarde de performanță sportivă, creăm condiții atât pentru relaxare în timpul liber dar și pentru cei care doresc sa practice sport de performanță la nivel competițional”, declară Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
În plus, bazinul de înot, dată fiind amplasarea lui în zona de îmbarcare a telegondolei ce urcă la Straja, va fi locul ideal de relaxare, vara și iarna, pentru turiștii care aleg stațiunea.
Stațiunea de munte Straja este una dintre principalele zone de atracție pentru schiori, iar construcția unui bazin de înot, la baza muntelui, ar putea fi exact ceea ce mai lipsea, pentru că turiștii să găsească aici un pachet complet.

Diana Mitrache