Un microbuz școlar din Petroșani este folosit și pentru transportul personalului de la primărie.
Mai mulți oameni s-au sesizat, imediat ce au observat că în mijlocul de transport urcă alți oameni, care nu par elevi. Și asta, acum când sunt atât de multe restricții date de epidemia de coronavirus. Microbuzul școlar care aduce copiii la Școala Avram Stanca este mijlocul de transport și pentru angajații telescaunului de la Petroșani.
Imediat ce aduce copiii la școală, șoferul poate fi observat că îi așteaptă în stația de autobuz pe oamenii pe care îi duce în Parâng, iar debarcarea se face la stația de îmbarcare a telescaunului. Și asta, deși toată lumea se aștepta ca autobuzul școlar să transporte doar copiii. „Eu nu am cunoștință că ar fi folosit în alte scopuri. Nu ni s-a adus la cunoștință că s–ar proceda la transportul altor persoane și nu am luat nicio măsură. O să discutăm la Primăria Petroșani. Noi nu avem nicio responsabilitate în administrarea acestui microbuz, pentru că el a fost adus prin programul de la Ministerul Dezvoltării și s-a dat direct în grija primăriei”, a spus Alexandru Lăutaru, directorul Colegiului Național Mihai Eminescu, structură de care aparține Școala Avram Stanca. Microbuzul aparține Primăriei din Petroșani și cei de la serviciul care îl gestionează recunosc că îl folosesc. Doar că afirmă că îl dezinfectează de fiecare dată. „Acel microbuz deservește elevii care vin din zona Peștera Bolii, la școala Avram Stanca. După ce se efectuează transportul de copii, la ora 8,30 se face transportul doar cu personalul ce deservește telescaunul din Parâng, după care, în fiecare zi, microbuzul este supus acțiunii de dezinfectare”, a precizat Ciprian Preda, șef DADPP Petroșani. Situația nu a fost pe placul celor care au observat că transportul nu îi privește strict pe copii.
Este pandemie și numai joi, poliția și jandarmeria a verificat 16 mijloace de transport aflate în trafic, tocmai pentru a stabili dacă sunt respectate măsurile impuse.
Asta pentru că miercuri în ultimele zile au fost raportate zeci de cazuri noi și cele mai multe îmbolnăviri sunt raportate în Valea Jiului, unde transmiterea este deja comunitară.

Diana Mitrache