Haralambie Vochitoiu se dã tare preocupat de transportul în comun din Valea Jiului. Cã doar e în campanie electoralã… Asa se face cã, Haralambie Vochitoiu a confundat în ultima perioadã sala de sedinte a Consiliului Judetean cu scena politicã, acolo unde trebuie sã îsi facã campania electoralã.

Asta pentru cã Hari este candidatul PP-DD la Senatul României. Astfel, consilierul judetean care în ultima sedintã si-a preschimbat ”nãravul” în agent electoral la CJH a supus atentiei consilierilor o problemã stringentã din Valea Jiului. Este vorba de transportul în comun. Se pare cã la urechile lui Vochitoiu a ajuns o informatie potrivit cãreia transportatorul care efectueazã cursele va fi scos de pe piatã. Mai mult decât atât, Vochitoiu nu este de acord cu licitatia efectuatã la nivelul CJH pentru acordarea licentelor pentru transportul cu mijloacele de transport în comun.

”Ultima chestiune pe care vreau sã o supun atentiei dumneavoastrã mi-a fost adusã si mie la cunostintã de foarte multi oameni care lucreazã în transport în Valea Jiului. Oamenii de acolo – cã sunt întreprinzãtori, cã sunt  soferi, cã sunt personal auxiliar în firmele de transport – mi-au spus cã s-ar pune la cale cumva scoaterea din traseu a firmei care de foarte multi ani presteazã astfel de servicii acolo. As vrea doar sã spun din capul locului cã ar fi o gresealã sã organizãm o licitatie care sã fie contestatã, iar Consiliul Judetean sã fie antrenat în actiuni în justitie si asa mai departe. E pãcat, pentru cã oamenii din Valea Jiului îsi pun sperantele în Consiliul Judetean si chiar sperã într-o rezolvare corectã a acestei chestiuni, adicã transportul local din Valea Jiului”, se aratã în procesul verbal al sedintei de CJH din 15 noiembrie a anului curent.

Mai mult decât atât, Hari îsi asumã realizarea proiectului privind realizarea unei linii de troleibuz între cele sase orase ale Vãii Jiului.

”Oricum, noi am generat deja, un proiect prin care dorim sã introducem acolo o linie de toleibus si pânã la acel troleibus eu zic sã nu mai schimbãm regulile jocului. Circulã tot felul de informatii cã li s-ar cere acestor firme de transport sã se prezinte cu autobuse de nu stiu care si alte chestiuni. In aceste momente doar vreau sã mã fac purtãtorul de cuvânt al acestor oameni care – sau mãcar o parte dintre ei – m-au votat  si pe mine, v-au votat  si pe dumneavoastrã de aici. Vã multumesc”, a conchis Hari.

Vicepresedintele Consiliului Judetean, Tiberiu Balint, i-a replicat lui Haralambie Vochitoiu pe bunã dreptate cã, îi asociazã pe cãlãtorii mijloacelor de transport în comun cu niste ”cartofi”, lucru perfect adevãrat, în conditiile în care transportatorii nu respectã regulile elementare de conduitã în trafic.

Tiberiu Balint

”Ati mai ridicat o problemã vizavi de transportul în comun din Valea Jiului  si faptul cã dumneavoastrã îi reprezentati pe  soferi  si pe patronii acelei firme. As vrea sã vã spun dumneavoastrã – ca reprezentant al Partidului Poporului ce sunteti – cã cei 140.000 de cetãteni în Valea Jiului care circulã cu microbuzele acolo nu cred cã sunt de acord cu dumneavoastrã. As vrea sã vã spun cã noi ne dorim conditii mai bune si de aceea am crescut numãrul de locuri în mijloacele de transport de la 10 la 23 si sã existe minim douã usi – una pentru urcare si alta pentru coborâre, asa cum prevede legea. Solicitãm culoare mai largi în aceste mijloace de transport, pentru ca cetãtenii sã nu circule ca si cartofii prin Valea Jiului, pe distante atât de lungi. Si mai vreau sã vã spun cã soferii nu-si vor pierde serviciul, pentru cã cei de pe microbuze pot conduce si autobuze. Dacã dumneavoastrã  ati consulta cetãtenii din Valea Jiului, ati vedea cã în covârsitoarea lor majoritate deplâng conditiile de transport în care sunt astãzi transportati  si faptul cã nu au alternativã. De aceea, în viitorul program de transport, încercãm sã prevedem mijloace de transport mai mari, care sã fie mai comode pentru cetãteni si vã asigur cã pretul biletului va fi, cel putin, la fel. Nu mã refer aici la linia de troleibus, mã refer la autobuzele pe care le-am solicitat pentru viitorul program de transport.  Si  încã o precizare: ati spus cã noi organizãm licitatia, dar sã stiti cã licitatia pentru transportul din Valea Jiului, la fel ca si pentru cel din tot judetul, nu este organizatã de consiliul judetean. Multumesc”, i-a replicat Tiberiu Balint lui Haralambie Vochitoiu.

Vochitoiu nu este însã nici pe departe preocupat de soarta oamenilor care cãlãtoresc cu mijlocele de transport ci este preocupat mai degrabã de un grup de interese care de mai multi ani au pus monopol pe transportul public. Si acest lucru se poate vedea cu ochiul liber. Respectivele microbuze din grupul respectiv sunt pline de fata lui Vochitoiu, acum în campanie electoralã. Si, era sã uitãm, si microbuzele colegei de partid a lui Vochitoiu fac parte din grupul respectiv.

Monika BACIU