Proiectul politic al deputatului Monica Iacob Ridzi se dovedeste a fi singurul de acest fel al vreunui candidat înscris în cursa electoralã pentru alegerile parlamentare care presupune, pe lângã sustinerea investitiilor, sustinerea mineritului sau crearea de locuri de muncã si o serie de initiative care vizeazã domeniul sãnãtãtii si familiei.

„Pentru mine, sustinerea educatiei, a sãnãtãtii, a familiei sunt chestiuni cel putin la fel de importante precum sustinerea mineritului, a  infrastructurii, a administratiei publice locale. Si în activitatea mea parlamentarã de pânã acum, am actionat în aceastã directie si am reusit, pe de o parte sã aduc resursele financiare necesare pentru invetsitii în scoli, în grãdinite, în spitale, iar pe de altã parte sã impun guvernului luarea unor mãsuri menite sã încurajeze dezvoltarea armonioasã a copiilor si a tinerilor”, spune, cu multumirea lucrului bine fãcut, deputatul Monica Iacob Ridzi.

În viitoarea legislaturã parlamentarã, deputatul Monica Iacob Ridzi intentioneazã sã aducã în atentia forului legislativ al tãrii si alte initiative legislative în sprijinul copiilor, al tinerilor si, în general, al familiei. Astfel, Monica Iacob Ridzi va sustine adoptarea proiectului de lege pe care l-a initiat (si care se aflã acum pe ordinea de zi a Parlamentului) prin care doreste acordarea de pachete alimentare diversificate sau a unei mese calde pentru prescolari si scolari, precum si introducerea în programa scolarã a mai multor ore de sport pe sãptãmânã si a unei ore speciale de nutritie.

Mai mult, Monica Iacob Ridzi lanseazã, în premierã, necesitatea implementãrii unui program national prin care toti elevii sã beneficieze de consult stomatologic si de un pachet de servicii de tratament stomatologic gratuite. „Am constatat, din discutiile pe care le-am avut cu pãrintii si cu profesorii, cã se impune abordarea cu maximã responsabilitate a acestei chetsiuni si am decis sã actionez ca atare. În acest sens, voi initia, încã din prima sesiune a noului Parlament un proiect de lege care sã rãspundã acestei cerinte”, spune Monica Iacob Ridzi.

Tiberiu VINTAN