DN 66 la ieşirea din municipiul Petroşani s-a surpat pe circa 20 de metri. Circulatie restrictionata

Mai multe gospodării din Valea Jiului au fost inundate, iar DN 66 A la ieșirea din Petroșani s-a surpat pe o porțiune de 20 de metri din cauza ploii torențiale ce a căzut în zonă. Valea Jiului se află sub cod portocaliu de ploi abundente şi instabilitate atmosferică pana duminică.

Șapte garsoniere din Vulcan şi 8 gospodării  din Petroşani au fost inundate în urma ploii torențiale ce a căzut în zonă. A plouat cu peste 20 de litri pe metru pătrat  ceea ce a făcut ca sistemul de canalizare să nu mai facă față și să inunde imobilele. Imediat la fața locului au ajuns trei echipaje de la pompieri care acţionează cu motopompe şi autospeciale pentru evacuarea apei din zonele inundate. De asemenea, DN 66  la ieşirea din municipiul Petroşani s-a surpat, pe un segment de aproximativ 20 de metri, ca efect al infiltrării apei de ploaie sub covorul asfaltic. Aici circulația a fost restricționată pe un singur sens de mers. Potrivit pompierilor, fenomenele meteo produse în ultimele ore au generat avarii şi la reteaua de curent în mai multe localități. Reprezentantii Apa Serv susțin ca nu canalizarea a dus la surparea portiunii de drum, dimpotriva aceasta a facut față și a funcționat fără probleme.

„Ca urmare a cantităților mari de precipitatii din după amiaza aceasta rețeaua de canalizare din municipiul Petroșani a intrat sub presiune afectând o banda de drum pe o lungime de aproximativ 40 de metri de pe DN 66 în zona stadionului. În urma verificărilor făcute la fața locului s-a constatat că apa a intrat pe sub covorul asfaltic.
Odată cu scăderea debitului s-a verificat și rețeaua de canalizare  și s-a constatat că este funcțională fiind exclusă surparea sau opturarea ei în zona în care a fost afectat asfaltul.
Menționăm ca rețeaua de canalizare care a intrat sub presiune face parte din rețeaua publică a municipiului Petroșani și deservește toată zona de centru și de nord a localității funcționând fără probleme majore de peste 40 de ani. Apa Serv face eforturi pentru înlăturarea problemelor care au apărut, atât în situația menționată, cât și în alte zone din Valea Jiului. Precizăm totodată că nu este afectată alimentarea cu apă potabilă a locuitorilor din Valea Jiului”, .

Valea Jiului se află sub incidenţa codului portocaliu meteorologic caracterizat de ploi abundente şi instabilitate atmosferică până duminică dimineața..

 

Advertisements