Secția de Radiologie a Spitalului municipal din Lupeni va beneficia de o ”instalație roentgendiagnostic fix cu un post de grafie: generator, tub Rx, suport pentru tub, colimator, masă de examinare cu Bucky, stativ vertical cu Bucky, AEC- control automat al expunerii, DAP-metru, consolă de operare, digitizor-sistem complet, imprimată uscată, casete fosforiceinclusiv instalarea”.

Contractul în valoare de 260.000 prevede și  punerea in functiune, pregatirea documentatiei pentru autorizarea CNCAN a instalatiei radiologice si instruirea privind utilizarea produsului.

” Dezvoltarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală prin înlocuirea instalației uzate cu o instalație nouă, cu scopul de a facilita activitatea din cadrul Laboratorului și pentru reducerea erorilor și timpului necesar în procesul de achiziție și diagnosticare”, arată documentul.

Perioada de garanție completa: minim 24 de luni de la punerea in funcție și eliberare de Buletine de verificare tehnică în perioada de garanție. Producătorul trebuie sa furnizeze piese de schimb, cel puțin 8 ani de la data livrării. Contractantul este responsabil pentru instruirea la fața locului a personalului desemnat de Autoritatea/entitatea contractantă. Scopul instruirii este de a transfera cunoștințele necesare pentru a opera produsul. Numărul persoanelor care vor fi instruite este 12.

Cosmin BACIU