Au început pregătirile pentru Run the lift 2020

Vremea încă frumoasă îi aduce pe cei care se întrec în octombrie în Parâng, la primele antrenamente pe traseu. Toma Coconea a anunțat deja deschiderea listei cu participanții la acest eveniment ajuns la ediția a IV-a.

Aflată la cea de-a patra ediție, Red Bull Outrun The Lift este provocarea montană lansată de Toma Coconea pentru cei mai buni alergători montani din România.

Sportivii participanți își vor depăși limitele, înfruntând ascensiunea telescaunului stațiunii Parâng de la cota 1.070 la cota 1.685 de metri.

Și, deja primii alergători au venit să se antreneze.

 „Greu până în Parâng. E prima dată când încerc să urc. Am mai fost doar pe traseul de Run the lift, de anul trecut. Nu prea am fost pregătit. Am făcut vreo 43 de minute, iar telescaunul a făcut 25 de minute. Anul acesta, nu trag speranțe să îl bat, dar sper să scot sub  35 de minute. Sunt din Hațeg și acum încerc prima dată să ajung până pe vârf în Parâng”, a spus unul dintre cei care deja face traseul pe jos.

Întrecerea din Parâng este una dintre cele mai titrate alergări montane de la noi. Totul se desfășoară contra-timp. Cei mai buni alergători trebuie să ajungă la stația de final a telescaunul înaintea scaunului cu care iau startul, parcurgând distanța de 2,5 km, cu o diferență de altitudine de 615 m, într-un timp mai mic de 25 de minute, durata pe care o parcurge telescaunul.

Organizatorii spun că premiile din acest an, pentru întrecerea care are loc în 10 octombrie, în Parâng, sunt de 1.500 de lei, pentru locul I, 1.000 de lei pentru locul II și 500 de lei pentru locul III. Taxa de participare este de 119 lei și, la întrecere e așteptat orice temerar care a împlinit 18 ani.

Diana Mitrache

 

Advertisements

2 comentarii la „Au început pregătirile pentru Run the lift 2020

  • 24 septembrie 2020 la 03:17
    Permalink

    Taxa de 119 ani?

  • 24 septembrie 2020 la 09:02
    Permalink

    asta daca harnici constructori nu sectioneaza vreun cablu iarasi

Comentariile sunt închise.