Spitalul municipal din Vulcan a achiziționat un sistem inteligent de scanare a temperaturii corpului uman. Achiziția vine în contextul în care se constată o creștere semnificativă a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. În plus, unitatea medicală din Vulcan este spital suport COVID. Aici sunt tratați pacienții infectați cu noul coronavirus.

14.900 de lei a plătit Spitalul municipal Vulcan pentru sistemul inteligent de scanare a temperaturii corpului uman. Este vorba practic de un singur dispozitiv de acest gen.

”Sistemul inteligent de măsurare automată a temperaturii corpului uman – TERMOGUARD DMI-L reprezintă un echipament necesar pentru prevenirea şi combatarea răspândirii infecţiei cu virusul SARS-Cov-2 şi pentru creşterea capacităţii de răspuns la situaţii de criză. Sistemul are capacitatea de a măsura, fără contact, temperatura corpului uman, prevenind răspândirea viruşilor cu grad mare de contagiune: SARS-Cov-2 (COVID 19), SARS 2003, MERS 2012, rujeola, rubeola, alte boli cărora li se pot asocia creşterea temperaturii peste 37,3 grade C. Sistemul TERMOGUARD DMI-L are capacitatea de detectare a temperaturii corpului uman, fără contact cu echipamentul sau personalul, fiind un sistem compact”, arată descrirera.

Termenul de garanţie este de 24 luni de la punerea în funcţiune.

Cosmin BACIU