Sute de oameni din mai multe localități ale Văii Jiului nu au nici acum gaz metan, după incidentul în urma căruia peste 650 de oameni au reclamat miros puternic de gaz. Echipele de intervenție au fost deja retrase din teren, de la finele săptămânii trecute, lucru care le impune celor ce au rămas fără alimentare să își remedieze defecțiunile.

„La dispeceratul nostru au fost preluate în jur de 650 de apeluri privind scăpări/miros de gaz din partea consumatorilor din zona Vulcan, Lupeni, Aninoasa, Petroșani și Petrila.  În cursul zilei de sâmbătă a fost reluată alimentarea cu gaze naturale la solicitarea consumatorilor, după remedierea defecțiunilor, pentru 11 scări de bloc, totalizând 195 apartamente și pentru 9 consumatori individuali. La acest moment sunt nealimentate 25 de scări de bloc și circa 60 de consumatori individuali. Echipele Delgaz Grid sunt pregătite să reia alimentarea cu gaze naturale la consumatorii afectați, imediat ce defecțiunile din instalațiile de utilizare sunt remediate de către aceștia, cu firme autorizate de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) și este asigurată funcționarea în condiții de siguranță”, a mai adăugat Oana Demian, Specialist Comunicare Externă Delgaz Grid.

În urma supra-odorizării accidentale a gazelor naturale în instalația Transgaz, de miercuri, 2 septembrie a.c., mirosul persistent de etilmercaptan s-a resimțit în zona Văii Jiului, în localitățile Vulcan, Aninoasa, Lupeni, Petroșani și Petrila până spre sfârșitul săptămânii trecute.  Echipele din mai multe localități ale județului nostru, dar și din Reșița sau Caraș Severin, au intervenit și au efectuat verificări în teren, acolo unde s-a confirmat existența unor scăpări de gaze naturale în clădiri. Toate proveneau de la instalațiile de utilizare interioare individuale sau de la instalațiile de utilizare comune de pe casa scărilor fiind sistată alimentarea cu gaz dat din cauza potențialul pericol pentru consumatori.

Diana Mitrache