Senatorul Cristian Resmeriță a depus o nouă inițiativă legislativă ce ar putea fi în avantajul unor categorii sociale din Valea Jiului. El vrea ca profesorii, personalul medical și cel din sistemul social să beneficieze de un spor pentru că oamenii vin să lucreze în zone marginalizate.

Dezbaterea ajunge, săptămâna viitoare, la Senat.

Cristian Resmeriță spune că a fost profesor și avea un spor de Valea Jiului, care, însă, a fost suspendat și, ca atare, s-a gândit să inițieze un proiect de lege pentru toată țara. În proiectul legislativ, senatorul vrea acum să îi ajute pe medici, asistente, profesori și pe oamenii din asistența socială să accepte să lucreze în zone marginalizate social. Și a primit avizele necesare. „Comisia de muncă a Senatului, care este comisie raportoare, a dat un raport favorabil, de admitere însoțit de amendamente. Am obținut un aviz favorabil de la Comisia de educație, inclusiv pentru un amendament depus de doamna Andronescu, care spune că, pe lângă localitățile Petroșani, Lupeni, Petrila, Vulcan, Aninoasa și Uricani din județul Hunedoara, de această inițiativă legislativă, dacă va ajunge lege, să beneficieze și oameni ce lucrează și în alte localități stabilite de o hotărâre a Guvernului, cum ar fi în Apuseni, ori Delta Dunării”,  a spus Cristian Resmeriță, senator PSD.  Senatorul a explicat că legea va ajunge la Senat și mai apoi, dacă va fi avizată favorabil, la Camera Deputaților.

„Deja ea este pe ordinea de zi a Senatului, pentru că am această informație. Depinde de numărul de inițiative de pe ordinea de zi și de rapiditatea cu care se discută. Săptămâna viitoare se va discuta marți, sau miercuri, în funcție de  programul Senatului. Eu sper ca, săptămâna viitoare, să avem un vot, trece de Senat, se duce în Camera Deputaților, care este cameră decizională”, a conchis senatorul Resmeriță.

 

Cristian Resmeriță crede că, odată stimulați, profesioniștii vor veni și în aceste zone marginalizate, cum este și Valea Jiului. Inițiativa, însă, va avea efecte, dacă va trece, și pentru zonele izolate din alte județe, ori zonele din care populația rămâne îmbătrânită, din cauza migrației.

Diana Mitrache