Universitatea din Petroșani mai are disponibile peste 1000 de locuri la studiile cu taxă atât la licență, cât și la masterat. Cea de-a doua sesiune de admitere va debuta în data de 7 septembrie, însă încă din 15 august absolvenții de liceu pot să își depună dosarele online pentru a studia la Universitatea din Petroșani.

În schimb, mai sunt disponibile 185 de locuri bugetate la studiile universitare de masterat și licență, după ce unii dintre absolvenții de liceu au optat pentru a-și continua studiile la alte centre universitare din țară.

”Cea de-a doua etapă de admitere o demarăm din 7 septembrie pentru că atunci se afișează rezultatele examenului de bacalaureat din toamnă. Am deschis platforma pentru admiterea online încă din 15 august. Astfel, oricine are diploma de bacalaureat din anii anteriori se poate înscrie online pentru locurile rămase vacante atât bugetate cât și la cu taxă. Mai avem 185 de locuri la buget la studiile de licență și 3 locuri bugetate la master. La licență avem peste 600 de locuri la taxă, iar la master peste 400. Sunt locuri suficiente pentru cei care doresc să se perfecționeze la universitatea noastră. La noi sunt cele mai mici taxe dacă ne raportăm la celelalte universități”, a declarat prof.univ.dr.ing.habil Radu Sorin Mihai, rector UPET.

În prima sesiune de admitere de la Universitatea din Petroșani s-a înregistrat un record al ultimilor ani. Sute de absolvenți de liceu au optat pentru a-și continua studiile la Universitatea din Petroșani, iar acest lucru se datorează faptului că instituția de învățământ superior are parteneriate de colaborare încheiate cu firme private, instituții publice, astfel fiind o garanție că la finalizarea studiilor, studenții vor fi integrați pe piața muncii.

”Universitatea din Petroșani a început să fie vizibilă și să aibă o serie de colaborări cu liceele, în special în cele ale încheierii unor parteneriate pe partea de robotică, IT, chiar cu anumite clase specializate pe sport, dar și prin faptul că universitatea noastră a încheiat parteneriate cu mari companii internaționale care au activități în România, unde studenții noștri fac practică și apoi au posibilitatea de a fi angajați. Avem parteneriate cu toate firmele din Valea Jiului și județul Hunedoara”, a mai spus sursa citată.

Abia după afișarea rezultatelor finale ale examenului de bacalaureat, absolvenții de liceu își vor putea depune dosarele pentru a studia la Universitatea din Petroșani.

Cosmin BACIU