Astăzi, în politica românescă s-au despărțit apele. USR, PMP și UDMR s-au poziționat lângă PNL și au format o Coaliție a Pandemiei, aceste partide arătând clar că girează toate furturile și minciunile PNL, lucruri demonstrate de raportul Curții de Conturi, dar și simțite de fiecare român în parte. Coaliția Pandemiei este acea coaliție  subterană care deține majoritatea în Parlament!

Chiar dacă moțiunea de cenzură, inițiată de PSD cu gândul la oprirea jafului în România și a bătăii de joc la adresa românilor, nu a fost votată azi, ea a reușit totuși să arate adevărata față a politicienilor din USR, PMP și UDMR, care au dovedit clar că lupta lor cu puterea și cu furăciunile acesteia este doar mimată.

USR și-a anulat azi tot discursul anticorupție. Prin absența lui, a demonstrate că a înghițit pe nemestecate toate actele de corupție și a validat toate pilele și politrucii puși în funcții publice de Guvernul PNL.

PMP a arătat că este doar un partid remorcă dependent de partidele aflate la guvernare.

Din interese pur politice, UDMR și-a trădat electoratul și a răspuns pozitiv la apelul lui Iohannis, care cu puțin timp urmă a sădit vrajba între etnici români și cei maghiari.

Românii au avut șansa de a afla că USR, PMP și chiar UDMR au o retorică electorală falsă atunci când critică guvernul. În realitate sunt parte a actului de guvernare și sunt responsabile pentru toate prostiile pe care le face Guvernul PNL. Trebuie reținut că atunci când Orban a avut nevoie de susținerea lor s-au conformat imediat și au răspuns ABSENT la votul moțiunii.

Oare acești politicieni și-au întrebat electorii,  din colegiile lor desigur, ce părere au despre votul privind moțiunea? Oare oamenii care i-au trimis în Parlament sunt de acord ca aceștia să fie platiți fără să-și asume nimic? Cum dau ochii acești parlamentari cu oamenii care i-au votat? Cum le vor explica faptul că nu sunt de acord cu mărirea pensiilor, cu mărirea alocațiilor și susțin mizeriile și minciunile ordinare ale unui PNL care își bate joc de români în fiecare zi? Va fi oare vreun parlamentar de la aceste partide oprit și felicitat pentru lașitatea demonstrată? Un vot negativ sau pozitiv ar fi arătat responsabilitate, însă, dupa cum s-a văzut, termenul le este străin celor de la USR, PMP și UDMR.

Așadar, chiar dacă rolul moțiunii de cenzură initiată de PSD ar fi trebuit să fie altul, adică să scape România de bătaia de joc a PNL, ea nu a fost totuși în zadar: a despărțit scena politică exact în două, lămurind românii ceea ce trebuia lămurit de mult timp: în afară de PSD niciunul dintre partidele care au lipsit la votul din Parlament nu luptă pentru români, ci fac jocurile murdare ale lui Orban și Johannis.

PSD se va reseta de la acet punct, așa cum a promis dealtfel și Președintele Marcel Ciolacu, atunci când a fost ales în fruntea partidului.

PSD a ieșit întărit și promite romârnilor ca, chiar dacă nu mai are majoritate în Parlament (deși PNL spune altceva), el va continua să fie de partea românilor și să-și facă datoria de partid de opoziție.

Deputat Laurențiu Nistor,

Președintele Organizației Județene a PSD Hunedoara

Comandat de PSD- Partidul Social Democrat Organizația Județeană Hunedoara

CUI 21200019