INCD INSEMEX face apel la candidații aflați în cursa electorală pentru alegerile locale în municipiul Petroșani, să dea dovadă de responsabilitate și să evite angrenarea institutului nostru în disputele, mai mult sau mai puțin urbane, pe care le poartă.

“Ar fi regretabil ca renumele, care a fost clădit de-a lungul a peste 70 de ani de cercetare fundamentală și aplicativă, să fie pătat în lupte care nu privesc echipa de cercetători dedicați profesiei lor. Dacă nu puteți să construiți, încercați măcar să nu demolați”, afirmă reprezentanții INCD INSEMEX Petroșani.

Institutul Național pentru Cercetare și Dezvoltare pentru Securitate Minierã și Protecție Antiexplozivã este pentru întreagã Vale a Jiului o mândrie localã datoritã activitãții de cercetare și inovare și a  seriozitãtii cercetãtorilor care îsi desfãsoarã, aici, activitatea. Înființat în urmã cu 71 de ani la Petroșani, ca institut de cercetare în domeniul securitãtii miniere și reacreditat, sub actuala denumire, în anul 2006, prin Hotãrâre de Guvern,INCD  INSEMEX și-a diversificat permanent aria de competentã în domeniul cercetãrii, fiind astãzi una dintre cele mai performante institutii care efectueazã cercetãri în domeniul securitãtii si sãnãtãtii în muncã pentru medii potential explozive si/sau toxice din întreaga lume.