Confederația Sindicală susține propunerile prezentate de Sindicatul Muntele pentru menținerea locurilor de muncă în Valea Jiului, în contextul provocărilor venite prin adoptarea la nivelul UE a Pactului Ecologic European.

Președintele Sindicatului „Muntele”, Darius Cîmpean s-a întâlnit cu președintele Confederației Sindicale Naționale MERIDIAN, Ion Popescu și cu secretarul general, Dumitru Fornea pentru coordonarea acțiunilor care se impun în perioada următoare.

Anterior, liderul minerilor din Valea Jiului a avut o întâlnire cu Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, care a dat asigurări că angajamentul luat de Guvernul României , la Petroșani la data de 6 august 2020, în prezența premierului României, Ludovic Orban va fi respectat.

Un prim pas a fost deja făcut prin anunțul ministrului economiei cu privire la faptul că s-au început procedurile administrative pentru acordarea rapidă a despăgubirilor destinate acoperirii pagubelor produse prin inundarea Minei Lupeni.

O altă solicitare a minerilor din Valea Jiului – transferarea salvatorului minier Remus Pălan la o unitate medicală de specialitate, relevantă pentru starea acestuia de sănătate – este în curs de rezolvare, datorită implicării prim-ministrului României, domnul Ludovic Orban, și a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru și a ministrului Economiei, Energiei, Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

Cosmin BACIU