Trei tineri din Valea Jiului au fost arestati si risca sa stea dupa gratii mai multi ani, dupa ce au furat dintr-o locuinta.

Ei au intrat pe geam si au sustras un aparat foto, motiv pentru care acum sunt cercetati de politisti. „In urma unei actiuni efectuate de politisti din cadrul Birourilor de Investigatii Criminale si Ordine Publica Lupeni au fost identificat un tanar de 22 ani, din Lupeni, un altul de 18 ani, din Petrosani si un minor de 17 ani, din Lupeni, care, potrivit probatoriului, in data de 25.11.2012, au patruns, prin fortarea ferestrei, in locuinta unui barbat din Lupeni, de unde au sustras aparatura foto si video profesionala in valoare de 22.400 lei. Toti au fost retinuti de politisti si risca puscaria”, a declarat Bogdan Nitu, purtator de cuvant al IPJ Hunedoara. Potrivit comandantului politiei Lupeni, Danut Mocanu, vineri, cei trei au fost dusi in arestul Politiei Deva, dupa ce magistratii le-au eliberat mandat de arestare pe 29 de zile, in cazul celor doi majori, respectiv 19 ani, pentru cel minor.
Prejudiciul a fost recuperat in proportie de 90%. Un alt tanar de 19 ani, din municipiul Petrosani, a fost prins noaptea chiar cand a incercat sa patrunda, prin escaladarea unei ferestre deschise, intr-un apartament situat la parterul unui bloc de locuinte situat pe strada 9 Mai din localitate. Hotul intentiona sa sustraga bunuri, insa a fost surprins de proprietar in momentul in care se afla pe pervaz si a reusit sa fuga. Acesta este cercetat in stare de libertate pentru savarsirea infractiunii de tentativa la furt calificat.