Un bărbat de 59 de ani din Valea Jiului a murit, deși echipajul Salvamont a încercat minute în șir să îl resusciteze. Omul plecase să culeagă prune, dintr-o livadă aflată pe munte, dar a căzut, iar cei doi colegi care îl însoțeau au sunat imediat la 112. Se pare că a făcut infarct.

Salvamontiștii spun că au ajuns imediat la fața locului, pentru că nu era foarte departe de sediul lor și, au procedat la manevrele de resuscitare. „Am ajuns imediat după ce am primit apelul și am încercat să îl resuscităm, dar nu a răspuns manevrelor”, a spus Ovidiu Bodeanu, șeful Salvamont Hunedoara.
Un echipaj SMURD a ajuns ulterior la fața locului, însă, manvrele nu au avut niciun rezultat, ambulanțierii declarând decesul bărbatului.
Incidentul nefericit s-a petrecut în munte, mai sus de padocul de câini al administrației publice locale, omul fiind în momentul tragediei, cu alți doi localnici.
Trupul fără viață a fost preluat de medicina legală și urmează să se stabilească cu exacatitate care a fost cauza morții.

Diana Mitrache
Foto Salvamont