Primarul Petroşaniului instigă populaţia împotriva unei firme de servicii publice. Motivul este unul politic – un contracandidat al său de care se teme că-l va detrona în alegeri şi Cosiliul Judeţean Hunedoara.
Contracandidatul a condus cu ani în urmă firma, iar CJH are în coordonare SC Apa Serv Valea Jiului. Tiberiu Iacob Ridzi pare un iresponsabil care neavând alte motive pentru a câştiga încrederea cetăţenilor, sacrifică fără reţineri o parte a municipiului.
Ca nişte furnicuţe harnice, luni, 24 august, poştăriţele livrau cetăţenilor fluturaşi în care primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob Ridzi denigrează firma ce deseveşte întreaga Vale a Jiului, ApaServ, doar pentru că acolo a lucrat cândva un contracadidat al său si că firma este subordonată Consiliului Judeţean , aşa cum sunt toate din ţară!

Deci, Oficiul Postal Petroşani este implicat, factorii postali – de regulă prea încărcaţi, fiind puţini salariaţi – împart acestă foaie/instigare a populaţiei împotriva societăţii. Un reprezentant al Poştei, doamna Vârjan, locţiitor al dirigintelui Poştei care se află în concediu, a declarat că există un contract Post Mesager şi Post Mesager Plus cu O PERSOANĂ. Aceasta a refuzat să ne declare partea ”ucigaşă de firme” din contract, invocând procedurile interne.

D-na Vârjan a încercat să ia legătura cu dirigintele, nu a reuşit, spunea  dumneaei, dar a venit cu completări. Este precampanie şi este permis să se facă asemenea contracte cu personae fizice sau partide pentru publicitate. În acest caz fluturaşii nu au conţinut  denigrator! – a susţinut locţiitorul dirigintelui Poştei Petroşani.

În Petroşani mai există doar două societăţi de calibru INSEMEX Petroşani şi ApaServ Valea Jiului, care au confirmat prin seriozitate, profesionalism şi prin proiectele aprobate pentru finanţări majore, prima este vestită în lume, a doua se află printre primele din ţară, iar primarul Tiberiu Iacob Ridzi implică una din ele în scandal politic asmuţind populaţia împotriva ei pentru deranjul produs de lucrări pe bani europeni.

În condiţiile în care fostul director de la Apa Serv, de care se teme T.I.Ridzi, nu ar fi candidat, primarul s-ar fi fotografiat în continuare pe ţevile plătite de Uniunea Europeană şi s-ar fi mândrit cu asemenea proiect, cum a mai făcut-o. Clar derapajul primarului este major atunci când sacrifici o parte a oraşului, chiar punându-l în pericol, te numeşti ”ucigaş economic” doar pentru că te temi că s-ar putea să pierzi fotoliul de primar.  Cetăţenii municipiului Petroşani sunt ţinuţi în gunoaie, cu ghene infecte sub geamuri, cu scaieţi înalţi cât un stat de om, iarbă de nu se vede un copil de doi ani din ea, dar pentru toate astea sunt învinuiţi că nu sunt ei gospodari, că nu păstrează (ce?). Cu siguranţă instigarea primarului va fi sancţionată. Autorităţile îşi vor spune cuvântul.
Ileana Firţulescu