De la Tel Aviv, mulțumiri pentru un OM!

De la Tel Aviv, autoarea cărțiiDestinul – O viață”, petroșăneanca Viorica Edelstein, vorbea extrem de emoționată pentru nu mai credea că-și va încheiacu bine proiectul

” Nu am cuvinte să-i mulțumesc minunatului OM, Costel Avram! Am rog pentru sănătatea lui și ca toată bucuria pe care o va produce donația, se întoarcă în inima lui bună!” – a transmis telefonic Viorica Edelstein.

În luna ianuarie a acestui an, Universitatea Petroșani a acordat cea mai înaltă districție a sa, Doctor HonorisCausa, ”cetățeanului lumii” cum l-au numit nemții pedr. Aurel Vainer, președintele Federației ComunitățilorEvreiești din România.

În acel context al festivităților devenirii dr. Aurel Vainer, președinte al Federației Comunităților Evreieștidin România, membru onorific al Universității Petrosani, o petrosăneancă, Viorica Edelstein, economist și finanțist apreciat de peste 30 de ani în Tel Aviv, Israel, a anunțat donarea cărții sale ”Destinul – o poveste” – care se afla atunci sub tipar la EdituraUniversitas Petroșani -, Bibliotecii Universitare, Bibliotecii Municipale și bibliotecilor liceelor din Petroșani.

Totul s-a desfășuratca la carte”, Viorica Edelstein văzându-și visul împlinit: lase ceva în urma sa aici, la Petroșani, pe pământul rădăcinilor sale.

A urmat o campanie de informare și îndemn la achiziționarea cărților sale contra unei donații în lei, pentru ajutorarea copiilor Petroșaniului.

Sprijinul permanent al acțiunii a fost  Daniela Rasnoveanu, Doamna care și-a transformat cafeneaua Caffe Flore într-una a artiștilor, aici având loc evenimente culturale. Puțini au fost cei care au donat

De când bate Petroșaniul în lung și în lat, candidatul pentru funcția de edil șef, Costel Avram,  a aflat desprecartea care vrea ajute copii”. În această duminică, toate exemplarele au fost epuizate rapid, chiar s-au dovedit a fi insuficiente.

De la Tel Aviv, autoarea cărții, petroșăneanca Viorica Edelstein, vorbea extrem de emoționată pentru nu mai credea că-și va încheia cu bine proiectul din România, de aici din Petroșani

” Nu am cuvinte să-i mulțumesc minunatului OM, Costel Avram! Am rog pentru sănătatea lui și ca toată bucuria pe care o va produce donația, se întoarcă în inima lui bună!” – a transmis telefonic Viorica Edelstein.

Aceasta a direcționat banii adunați din donații spre Crucea Roșie Petroșani. ”Am fost impresionată cum tineri voluntari instruiți fac cursuri de educare pentru sănătate  cu copii mici de grădiniță și școlari, ceea ce mi se pare extraordinar. Banii vor merge către CruceaRoșie Petroșani în acest scop  pentru instuire însănătate” – a precizat autoarea cărțiiDestinul – O poveste”.

Și noi, cei din Petroșani, îți mulțumim, Viorica Edelstein!

Ileana Firțulescu

Advertisements

2 comentarii la „De la Tel Aviv, mulțumiri pentru un OM!

  • 24 august 2020 la 21:10
    Permalink

    cetatene,iar nu intelegi nimic!Traseismul politic nu este in afara legii!Cel mai elocvent exemplu este basescu,comunist pur-sange,transformat in democrat si devenit,prin alegeri presedintele tarii,vreo 10(ZECE) ani!Incearca sa intelegi ca ceea ce nu este interzis,este permis!E prea greu?

  • 24 august 2020 la 22:23
    Permalink

    si ridzi atrecut prin vreo cinci partide msi aliante politice la fel gherschner deci…

Comentariile sunt închise.