De la Tel Aviv, autoarea cărții ”Destinul – O viață”, petroșăneanca Viorica Edelstein, vorbea extrem de emoționată pentru că nu mai credea că-și va încheia cu bine proiectul…
”Nu am cuvinte să-i mul
țumesc minunatului OM, Costel Avram! Am să mă rog pentru sănătatea lui și ca toată bucuria pe care o va produce donația, să se întoarcă în inima lui bună!” – a transmis telefonic Viorica Edelstein.
În luna ianuarie a acestui an, Universitatea Petroșani a acordat cea mai înaltă districție a sa, Doctor Honoris Causa, ”cetățeanului lumii” cum l-au numit nemții pe dr. Aurel Vainer, președintele Federației Comunităților Evreiești din România.
În acel context al festivităților devenirii dr. Aurel Vainer, președinte al Federației Comunităților Evreiești din România, membru onorific al Universității Petroșani, o petrosăneancă, Viorica Edelstein, economist și finanțist apreciat de peste 30 de ani în Tel Aviv, Israel, a anunțat doanarea cărții sale ”Destinul – o poveste” – care se afla atunci sub tipar la Editura Universitas Petroșani -, Bibliotecii Universitare, Bibliotecii Municipale și bibliotecilor liceelor din Petroșani.


Totul s-a desfășurat ”ca la carte”, Viorica Edelstein văzându-și visul împlinit: să lase ceva în urma sa aici, la Petroșani, pe pământul rădăcinilor sale.
A urmat o campanile de informare și îndemn la achiziționarea cărților sale contra unei donații în lei, pentru ajutorarea copiilor Petroșaniului.  Sprijinul permanent al acțiunii a fost  Daniela Râșnoveanu, Doamna care și-a transformat cafeneaua Caffé Flore într-una a artiștilor, aici având loc evenimente culturale. Puțini au fost cei care au donat…
De când bate Petroșaniul în lung și în lat, candidatul pentru funcția de edil șef, Costel Avram,  a aflat despre ”cartea care vrea să ajute copii”. În această duminică, toate exemplarele au fost epuizate rapid, chiar s-au dovedit a fi insuficiente.
De la Tel Aviv, autoarea cărții, petroșăneanca Viorica Edelstein, vorbea extrem de emoționată pentru că nu mai credea că-și va încheia cu bine proiectul din România, de aici din Petroșani…
” Nu am cuvinte să-i mulțumesc minunatului OM, Costel Avram! Am să mă rog pentru sănătatea lui și ca toată bucuria pe care o va produce donația, să se întoarcă în inima lui bună!” – a transmis telefonic Viorica Edelstein.
Aceasta a direcționat banii adunați din donații spre Crucea Roșie Petroșani. ”Am fost impresionată cum tineri voluntari instruiți fac cursuri de educare pentru sănătate cu copii mici de grădiniță și școlari, ceea ce mi se pare extraordinar. Banii vor merge către Crucea Roșie Petroșani în acest scop  pentru instuire în sănătate” – a precizat autoarea cărții ”Destinul – O poveste”.
Și noi, cei din Petroșani, îți mulțumim, Viorica Edelstein!
Ileana Firțulescu