Mina Lupeni functioneaza la jumatate din capacitate

Dupa o luna si jumatate de la inundatiile din Valea Jiului, mina Lupeni înca scoate apa din subteran. Jiul a partruns în galerii pe la puturile de suprafata, iar activitatea Complexului Energetic Hunedoara a fost efectiv bulversata. Abia acum au reusit minerii si salvatorii sa repuna cate ceva în functiune.

În mina Lupeni apa a fost scoasa timp de saptamani bune si pagubele sunt uriase. Mina nu a dat productie, utilajele din subteran au fost înecate în apa si, deci, s-au stricat, iar minerii au fost mutati la alte unitati miniere. Abia acum se lucreaza cu jumatate din capacitate. „În momentul de fata, scoatem apa si de la putul 15 si facem pasi spre revenirea la normal. Cu jumatate de mina deja functionam si reusim sa scoatem carbune. Cand vom reusi sa eliminam si de la putul 15 apele, speram sa putem vorbi de o mina la capacitate maxima de productie. Dar o sa mai dureze ceva timp”, a spus Cristian Rosu, administrator special la CEH.

Productia Complexului Energetic Hunedoara reuseste sa încapa zilnic într-un tren. Administratorul special vorbeste despre 1.800 de tone de huila, zilnic si asta, doar pentru a alimenta termocentrala Mintia, ca sa furnizeze apa calda abonasilor din Deva.

Diana Mitrache

Advertisements

Un comentariu la „Mina Lupeni functioneaza la jumatate din capacitate

  • 19 august 2020 la 07:45
    Permalink

    Rosule ai visat frumos azi noapte 1800 de tone (in doua zile, scuze trei zile)
    Tu e?ti plecat r?u de tot de acas? du-te cat vezi cu ochi PNL+PSD =ro?u

Comentariile sunt închise.