Copii din toată ţara, dar şi români care locuiesc peste graniţele ţării, sunt la Straja în cea de a XV-a tabără de sănătate. Se filmează încă din prima zi, pentru a observa în timp real ce se petrece cu ei.
Şi o fac pentru că le e dor de părinţi, fac multă mişcare, învaţă să lupte cu kilogramele în plus şi, la final, vor realiza un reality show despre vacanţa în care au învăţat să fie învingători.
Învaţă să se obişnuiască unii cu alţii, să lase telefonul mobil, dar şi mâncarea de tip fast food, din cauza căreia s-au îngrăşat, iar Straja este locul pe care şi-l vor aminti, cu siguranţă, şi mai târziu. De ce? Pentru că în reality show-ul pe care îl fac acum, timp de 3 săptămâni, află lucruri pe care nu şi le închipuiau despre ei înşişi.
„Ei au mare nevoie de noi, că în primăvară, au adunat kilograme în plus, iar noi suntem cam singura lor soluţie din România, pentru copiii supraponderali. Filmăm mici episoade cu întâmplările din tabără, iar de această dată, vrem să scoatem în evidenţă şi lucrurile mai puţin  pozitive, cum ar fi: că sunt dependenţi de telefoane, că au conflicte între ei şi le rezolvă, dar şi că le e dor de părinţi. Dar arătăm şi părţile pozitive, că ei fac multe activităţi distractive în diverse locuri ”, a spus Marius Fodoran, coordonatorul taberei de sănătate. Doar 10% din efectivul propus pentru tabere a fost atins, din cauza pandemiei. Copiii sunt izolaţi în cabana în care stau şi fac drumeţii, merg la piscine private şi vor vedea Retezatul în cadrul unor drumeţii  incredibile. Toate, însă, vor ajunge să fie subiect de film de scurt metraj.

„Ne dorim să îl vadă toată ţara acest filmuleţ, pentru că  vrem să scoatem în evidenţă lucruri care se văd şi la emisiunile tv cu astfel de format. De data aceasta vrem şi să le arătăm problemele emoţionale ale copiilor, care sunt  interesante şi  despre care se vorbeşte foarte puţin”, mai spune Marius Fodoran. Telefonul este un lux, pentru că ei sunt obişnuiţi să petreacă mereu pe reţelele de socializare, dar acum au acces doar  două ore. Apoi mănâncă destul de des, dar  mâncarea este slab calorică, iar la final constată cât au slăbit şi cum şi-au schimbat priorităţile.
Diana Mitrache