Până la preluarea lor definitivă în structurile ISU Hunedoara, Consiliul Judeţean Hunedoara va susţine salariile paramedicilor Asociaţiei Salvital – SMURD

De la 1 august 2020, Consiliul Judeţean Hunedoara a majorat la 10 lei/ cap de locuitor contribuţia către Asociaţia Salvital-SMURD Hunedoara. În acest fel, pot fi susţinute salariile decente ale paramedicilor, până la încadrarea lor la ISU Hunedoara.
Salvatorii civili au susţinut deja o serie de teste şi aşteaptă rezultatele, în urma  cărora se va şti câţi dintre ei vor fi încadraţi în structura teritorială a Ministerului de Interne.
În cadrul unei scurte conferinţe de presă susţinută de preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, şi preşedintele Asociaţiei Salvital-SMURD, Petru Mărginean, s-a discutat pe marginea susţinerii acordate de CJ Hunedoara, a  problemelor cu care s-au confruntat Asociaţia şi angajaţii săi, dar şi despre planurile de viitor. Preşedintele Mircea Bobora a punctat faptul că, dintre membrii Salvital, ”instituţia judeţeană a fost prima care a majorat, în acest an de, la 5 la 7 lei,  contribuţia pentru Asociaţia Salvital-Smurd, apoi pe timpul stării de  urgenţă de la 7 la 10 lei. Diferenţa de 3 lei a avut ca destinaţie specială achiziţionarea  echipamentelor de protecţie şi a materialelor atât de necesare în misiunile de primă-urgenţă ale paramedicilor civili”.
Preşedintele Asociaţiei Salvital-SMURD, Petru Mărginean a ţinut să mulţumească tuturor cetăţenilor judeţului Hunedoara pentru susţinerea şi încrederea acordată paramedicilor civili. ”În 15 ani de activitate, Asociaţia Salvital nu a fost implicată în niciun eveniment negativ şi nu am avut semnale că  vreunul dintre cetăţenii implicaţi în evenimente nedorite ar fi fost nemulţumit de prestaţia salvatorilor noştri. Mulţumim tuturor pentru susţinere, locuitorilor judeţului Hunedoara, Consiliului Judeţean Hunedoara, care este cel mai mare finanţator al  nostru, primăriilor membre Salvital, paramedicilor noştri. Salvital-SMURD şi-a făcut datoria şi paramedicii civili sunt apreciaţi pentru felul în care au acţionat în toţi aceşti 15 ani”.
Referitor la legea privind preluarea de către ISU a personalului angajat cu pregătire paramedicală din cadrul echipajelor SMURD finanţate de autorităţile locale, Mircea Bobora a precizat că un merit important în susţinerea şi adoptarea acestui act  legislativ îl au şi parlamentarii de Hunedoara.  În prezent, în judeţul Hunedoara sunt 84 de paramedici civili care acţionează în cadrul a opt module SMURD.
Biroul de presă

Advertisements