CEH ia măsuri după ce un angajat este COVID pozitiv

 

Un electrician de la mina Lupeni a fost confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus, iar mai mult de 10 angajaţi, inclusiv din conducerea unităţii s-au autoizolat.
Complexul Energetic Hunedoara a  dispus măsuri de prevenire severe, în timp ce DSP promite o anchetă imediat.
La mina Lupeni este confirmat un nou caz de îmbolnăvire cu COVID-19. De această dată este vorba despre un electrician a cărui soţie este de asemenea pozitivă. Omul a primit analizele marţi seara şi acum toţi cei cu care a intrat în contact sunt izolaţi la domiciliu. „Avem un caz confirmat la EM Lupeni. Un singur caz şi, pentru a fi siguri că nu se propagă acest virus, toţi cei care au fost contacţi ai acestei persoane au intrat în izolare la domiciliu pentru 14 zile. Vorbim de un număr de aproximativ 10 persoane, colegi de ai lui de muncă, Avem, însă, noroc că,  el nu a intrat în contact cu colegii, pentru că vestiarul lui era separat de al minerilor”.
DSP a preluat lista suspecţilor şi urmează să facă ancheta la Lupeni.
„Acolo este un singur caz, împreună cu soţia.  Am discutat cu conducerea minei şi am solicitat o adresă cu lista de contacţi şi ei au făcut deja dezinfecţia acolo”, a precizat şi Sebastian Mezei, director DSP Hunedoara. La începutul perioadei de pandemie, tot la mina Lupeni a fost confirmat şi primul caz de îmbolnăvire. Atunci, a fost vorba despre o angajată de la unul dintre birouri, însă, a fost gestionată corect situaţia şi nu s-a extins la restul muncitorilor. La mină nu s-au luat măsuri suplimentare, însă, minerilor, dar şi celorlalţi angajaţi, li se ia temperatura la intrare şi toate spaţiile sunt atent  igienizate, după fiecare schimb.
Diana Mitrache

Advertisements