Toate locurile bugetate de la studiile universitare de masterat de la Universitatea din Petroşani au fost ocupate în cadrul primei etape de admitere. Au mai rămas, însă, locuri bugetate la studiile universitare de licenţă.
La prima etapă de admitere de la Universitatea din Petroşani s-a înregistrat un record de dosare. Peste 500 de absolvenţi de liceu şi-au depus dosarele în vederea continuării studiilor.  Mai sunt câteva locuri bugetate la studiile universitare de licenţă.
”Sesiunea de admitere a decurs cel mai bine din ultimii cinci sau şase ani. Am avut foarte multe solicitări şi am ocupat mult mai multe locuri faţă de anul trecut când a fost vârful înscrierilor. Au mai rămas puţine locuri pentru toamnă la aproape toate specializările şi acest lucru se datorează faptului că am avut studenţi cu note foarte mari care  s-au înscris la specializări căutate cum ar fi calculatoare, administraţie public, asistenţă social sau ingineria transporturilor. Unii  dintre studenţi au prins locuri bugetate şi în alte centre universitare dar au ales să rămână la noi chiar dacă locurile au fost cu taxă. Şi  studenţii noştri pot  beneficia de locuri de muncă pentru că avem parteneriate cu mai multe firme din Valea Jiului, din judeţ, dar şi din ţară. La masterat avem toate locurile bugetate ocupate şi doar dacă se mai retrage cumva cineva, vom mai găsi câte un loc bugetat. Pentru studiile de doctorat admiterea v-a fi doar în toamnă. Pentru toamnă mai avem 185 de locuri bugetate şi încă câteva locuri pentru românii de pretutindeni la fără taxă. Toate locurile cu bursă pe care le-am avut pentru românii de  pretutindeni  cu bursă au fost ocupate”, a declarat prof. univ.dr. ing. Radu Sorin Mihai – rector UPET Pentru cei care nu au optat încă pentru înscrierea la o facultate, Universitatea din Petroşani mai oferă o şansă la înscrierea pe locurile rămase  disponibile, atât pentru studiile de licenţă cât şi pentru cele de doctorat, într-o nouă sesiune de admitere care va avea loc la începutul lunii septembrie.
Cosmin BACIU