De cate ori ati fost intr-un spital si vi s-a spus ca trebuie sa va cumparati singuri medicamentele sau materialele de uz sanitar?

Tot mai multi oameni din Valea Jiului  si nu numai se plang de acest lucru, dar medicii si asistente dau neputinciosi din umeri si spun ca asta e situatia, Spitalul nu are de unde. Insa, acest lucru nu este unul normal, chiar daca a devenit aproape o regula. De stiut trebuie sa fie faptul ca pacientii isi pot recupera banii la finalul perioadei de internare. „Se poate  intampla ca un anumit medicament sa lipseasca din farmacia spitalului si discutam aici de

substantele de baza, de medicamentele care sunt decontate de catre Casa de Asigurari. Daca lipseste un asemenea medicament, pacientului i se face reteta de catre medicul curant, reteta ce este aprobata de medicul sef de sectie. Pacientul isi cumpara medicamentul dupa care, cu reteta si cu factura de la farmacie, se duce la serviciul economic al Spitalului si-si recupereaza banii”, a declarat dr. Dumitra stefan, directorul Directiei de Sanatate Publica Hunedoara.

Insa, conducerea Directiei de Sanatate Publica Hunedoara mai spune pacientii trebuie sa inteleaga bine faptul ca returnarea banilor se face doar in cazul medicamentelor agreate si decontate de Casa de Asigurari. “Un exemplu este cu aspirina si aspenterul. Poate Spitalul nu are aspenter, pentru ca este mult mai scump, dar aspirina sigur are. Daca pacientul doreste aspenter, aia e treaba lui, dar aspirina sigur o sa i se dea”, a mai spus Dumitra stefan.

Luiza Andronache