Lucrările de restaurare de la Castelul Corvinilor scot la lumină o nouă descoperire epocală. Este vorba de un desen realizat pe peretele monumentului.
„Noi şi noi descoperiri la Castelul Corvinilor! Pe măsură ce lucrările de restaurare avansează Castelul Corvinilor ne mai dezvăluie din secretele sale. În cazul de faţă este vorba de un graffiti cu cavaleri care se luptă… pentru inima vreunei frumoase domniţe. Peretele respectiv va fi  restaurat, iar după finalizarea lucrărilor întreaga scenă va putea fi admirată de vizitatorii Castelului”, au anunţat, duminică după-amiază, reprezentanţii Muzeului Castelul Corvinilor.
Este cea de-a doua descoperire din acest an.
„Odată cu deschiderea rosturilor şi îndepărtarea unor tencuieli realizate cu ciment am avut plăcuta surpriză de a descoperi o intrare practicată în zidul cetăţii de secol XIV – acea cetate care a fost dăruită lui Voicu de către Sigismund de Luxemburg. Totodată la etajul Turnului Alb, o plombă fragil montată într-o intrare de secol XVII ne-a adus plăcuta surpriză a unui acces într-o încăpere sigilată (…) cel mai probabil în secolul al XIX-lea, în timpul lucrărilor de restaurare. În acest sector, se păstrează într-o stare de sănătate excepţională fresca de secol XV cu care Castelul Corvinilor era împodobit în întregime”, a declarat directorul Muzeului Castelului Corvinilor.
De asemenea, la baza Turnului Alb a a fost descoperit un etaj de apărare despre care arheologii au apreciat că ar fi fost astupat intenţionat de-a lungul timpului. Nivelul de apărare era prevăzut cu guri de tragere cu trei locaşuri, o inovaţie specifică secolului al XVII-lea. Castelul Corvinilor din Hunedoara se află într-un  proces de restaurare realizat în baza unui contract de finanţare cu fonduri europene nerambursabile în valoare de 5 milioane de euro.
Cosmin BACIU